Els llegums, protagonistes del dia de la Ciència a l'Escola l'Ardenya

Aquest és el protagonista de la jornada a l'Escola l'Ardenya de Sant Feliu de Guíxols. Els llegums són el tema principal del Dia de la Ciència que s'ha celebrat aquest divendres a les escoles del país. Una jornada de divulgació del coneixement científic i tècnic que ha arribat a la seva vintena edició.

This text will be replaced
Coincidint amb l'any dels llegums, el Departament d'Ensenyament va suggerir als centres treballar aquest producte i a l'Ardenya han volgut ensenyar als alumnes tot el procés, des que surt del camp fins que arriba al plat.

El treball, transversal entre tots els grups de l'Escola, està adaptat a cada edat. Així mentre els més petits descobrien els diferents tipus de llegums, les seves propietats i com canvia la textura depenent de si està cuit o no; els més grans han d'estudiar a fons les llenties, soja i mongetes per escriure un article.

En paral·lel, aquest divendres a la tarda els alumens de cicle superior han pogut assistir amb els seus pares a una conferència sobre nutrició. Ha estat una xerrada a càrrec d'un doctor, una nutricionista i una infermera en què s'han explicat també les bondats dels llegums.

El dia de la ciència forma part de la setmana de la Ciència que es celebra a Catalunya fins al 20 de novembre amb més de 300 activitats dins i fora dels centres educatius. Així per exemple hi ha conferències, taules rodones, jornades de portes obertes en centres de recerca i museus, cursos, tallers o exposicions gratuïts i oberts a tots els públics. Pel que fa a les escoles més de 12.000 alumnes, 600 persones i 200 centres educatius hi han participat.