Proves de robòtica submarina al port de Sant Feliu de Guíxols

La Universitat de Girona ha realitzat proves de robòtica submarina a les instal•lacions del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols. Recentment, la UdG ha realitzat experiments pel projecte Europeu SUNRISE, amb l’objectiu de demostrar la possibilitat de tenir vehicles autònoms submarins permanentment dins el mar.
This text will be replaced
Per aconseguir aquest objectiu, s’han realitzat proves d’estacionament automàtic dins una gàbia en què el robot localitza acústicament l’estació fins a apropar-s’hi a pocs metres. A continuació, detecta visualment uns llums que indiquen la entrada de la gàbia, i utilitza aquesta referència per a entrar-hi. Un cop a dins, el robot atura els seus propulsors i es manté a dins fins a rebre una nova missió des de l’exterior, mitjançant una connexió a internet.
 
Les proves realitzades al port de Sant Feliu de Guíxols han permès validar els sistemes i demostrar la viabilitat del projecte. L’equip de la UdG realitzarà els experiments finals del projecte en el port de La Spezia a Itàlia, on equips d’altres universitats Europees demostraran noves capacitats relacionades amb robòtica i comunicacions submarines.
 
Ja fa quatre anys que la Universitat de Girona col•labora amb el Club Nàutic ganxó per desenvolupar diversos estudis de robòtica submarina en aigües de Sant Feliu de Guíxols.