Santa Cristina avança cap a l'enderroc del formatget i la construcció d'un nou edifici

Santa Cristina d'Aro es reaferma en la seva voluntat d'enderrocar el popularment anomenat formatget i fer un nou edifici. El govern municipal va portar a ple aquest dilluns un estudi que conclou que reaprofitar aquest edifici inacabat tindria el mateix cost que fer-ne un de nou. 
This text will be replaced
El projecte del formatget va néixer el 1985 amb la previsió de convertir-se en un macroespai sociocultural que finalment no va prosperar. L'any 2004 va traslladar-shi l'ajuntament de Santa Cristina d'Aro en caràcter provisional perquè s'havia detectat aluminosi a l'antic edifici consistorial. Finalment, s'ha decidit que l'ajuntament es quedi a la seva ubicació actual però l'edifici no estava pensat per acollir-lo amb la qual cosa es pateix una constant manca d'espais. 
 
Amb l'estudi sota el braç, el govern preu donar llum verda a l'enderroc del Formatget per fer un nou edifici que es connecti amb els altres dos existents i així redissenyar els espais per fer-los funcionals. El projecte s'executaria per fases. 
 
Des de Convergència i Unió van mostrar el seu rebuig a la proposta defensant la viabilitat del formatget, que fou un dels projectes insígnia del seu govern. CiU aposta per tornar l'ajuntament a l'antic edifici, assegurant que l'actual sempre tindrà caràcter provisional. 
 
Emprenedors per Santa Cristina van optar per votar-hi a favor però va apuntar que caldria estudiar de forma global les necessitats d'un nou ajuntament. 
 
Junts per Santa Cristina i Partit Popular no van donar suport a l'equip de govern, els uns perquè consideren que no és moment de fer grans inversions i els altres per rebuig a l'enderroc del formatget. 
 
L'estudi sobre el Formatget portat a ple ha tingut un cost de 4.000 euros. 
 
FE D'ERRADES: Al vídeo es diu erròniament que Julio Rico es va abstenir quan va votar a favor del punt sobre l'estudi.