El Monestir de Solius arriba al mig segle de vida

Si traspassem aquesta porta entrem en el Monestir de Solius, unes estances senzilles i sense ostentacions on es respira molta pau. Precisament en búsqueda d'espai de recolliment tranquil i serè és el pretenien trobar els tres monjos que el 1967 van arribar a Solius, Santa Cristina d'Aro. 
This text will be replaced
En aquell moment es van trobar amb l'església de Santa Agnès i el que havia estat una casa de colònies i van fundar el que avui coneixem com el monestir cistercenc de Santa Maria de Solius.
 
La fundació de Solius coincideix amb el Concili Vaticà II quan aquests tres monjos acompanyats pel Pare Abat Garreta es van assentar a Solius per iniciar en el que en aquell moment era l'aventura de fundar el nou centre monàstic.
 
Avui ha passat mig segle però el monestir segueix amb la mateixa essència que va ser fundat, un lloc apartat on els 9 monjos que hi conviuen poden viure la paraula de Déu. Els monjos segueixen la premisa de 'Ora et labora', un vida basada en seguir la regla de Sant Benet que els ocupa tota la jornada.
 
Per celebrar els 50 anys de la fundació del Monestir de Solius el diumenge 21 de gener es preveu celebrar una missa on hi assistiran les principals autoritats episcopals.