El monestir de Solius celebra els 50 anys des de la seva fundació

Aquest dissabte fa 50 anys que van arribar els monjos al monestir de Solius. Per celebrar aquesta efemèride, la fundació del Monestir ha organitzat una missa solemne que ha presidit l'abat general del mateix monestir i el bisbe de Girona . La trobada ha estat multitudinària, hi han assistit centenars de persones. Entre elles les principals autoritats episcopals catalanes com també personalitats de l'Església arribades de Roma.
This text will be replaced
Intervé: Germà Albert, fundador del monestir de Solius
 
La història d'aquesta ordre i aquest monestir és molt recent. Va ser el 1967 quan van arribar a l'església de Santa Agnès i van fundar el que avui coneixem com el monestir de Santa Maria de Solius. De fet, la fundació Solius va coincidir amb el Concili Vaticà II i és així com en aquell moment tres monjos acompanyats de Pere Abat Garreta van aventurar-se a fundar el nou centre monàstic.
 
Avui ha passat mig segle però el monestir segueix amb la mateixa essència que va ser fundat, un lloc apartat on ara ja hi conviuen 9 monjos que segueixen una vida basada a seguir la regla de Sant Benet.