Santa Cristina tria finalistes pel Certamen Nacional de lectura en veu alta

L'Escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro ja té les seves dues candidates per la final comarcal del 13è Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta, que tindrà lloc a Palafrugell la primavera vinent. 
This text will be replaced
INTERVÉ: Karina Villavicencio
 
Aquest dimecres el centre ha organtizat per 5è any consecutiu un concurs intern en què s'ha buscat el millor lector entre diversos candidats dels cicles mitjà i superior.
 
Com a selecció prèvia cada classe ha escollit el seu representant, que s'ha disputat el títol de millor davant d'un jurat i en diverses rondes sense haver fet cap lectura prèvia.
 
Alumnes, professors i familiars han assistit a la final d'aquest concurs cristinenc que a banda d'estimular l'alumnat i formar-los en l'hàbit de llegir, és un simulacre que els prepara per les properes fases del certamen. 
 
El Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta va néixer de la voluntat de la comunitat educativa, de les administracions i les institucions de donar una atenció preferent a la lectura durant l'etapa d'educació obligatòria perquè la lectura i l'escriptura es consideren eines bàsiques per a la resta d'aprenentatges. 
 
Actualment, ja són més de 2.000 els alumnes d'escoles i instituts de tota Catalunya que hi participen.