Natura Sterna denuncia la mort de ducs i òlibes a la C31

5 ducs i 4 òlibes han estat víctimes d'un atropellament mortal a l'autovia C31 en els darrers 2 anys. Aquest fet es repeteix en degoteig amb diferents aus però l'alarma es dispara quan aquestes aus que acaben morint a la carretera són alguns dels pocs exemplars de ducs o òlibes que viuen a la Vall d'Aro.
This text will be replaced
INTERVÉ: Jaume Ramot, president de Natura Sterna
Precisament des del Grup ecologista Natura Sterna denuncien que hi ha 2 punts negres a la C31 en els que reclamen que s'hi actui per minimitzar els accidents mortals d'aquestes aus. Per això han elaborat un estudi juntament amb el departament de Biologia de la Universitat de Girona que fa mig any van fer arribar al servei de Carreteres de la Generalitat. Els dos punts negres són entre Santa Cristina i Sant Feliu i a Calonge a l'alçada del radar.
 
El massís de l'Ardenya té afloraments rocallosos que lel converteix en un espai idoni perquè s'hi instal·lin els ducs. Des de Tossa i fins a Calonge el Grup Natura Sterna té controlades 15 parelles de ducs. En els últims 2 anys n'han trobat 5 de morts a la carretera. Quan això passa es perd un dels membres de la parella però el que més els preocupa és que es perd la niada d'aquell any. En el cas de les òlibes des de Natura Sterna temen que es pugui perdre l'espècie a la Vall d'Aro.
 
Els ecologistes encara esperen resposta de Carreteres i lamenten que en el moment d'aixecar l'autovia no es tinguessin en compte mesures per mitigar la col·lissió de les aus amb la nova infraestructura. Tot i això pensen que encara es poden aplicar mesures per mitigar-ne la mortalitat.