Primera diada de l'any dels Minyons de Santa Cristina

Comença la temporada de diades castelleres al Baix Empordà amb la primera cita anual amb els Minyons de Santa Cristina d'Aro exercint d'amfitrions. La colla verd poma va celebrar aquest diumenge a la Plaça de la Vella Pedra el segon aniversari del seu bateig com a colla castellera de ple dret.
This text will be replaced
Intervé: Pitu López, Cap de Colla de Minyons de Santa Cristina
 
Per fer-ho va estar acompanyada en tot moment de dues colles més: els Sagals d'Osona, padrins dels Minyons, i els veïns Vailets de l'Empordà. La primera de les dues colles convidades va obrir la jornada amb dos pilars de quatre i va completar una terna d'estructures de set: un 3 de 7, un 3 de 7 amb agulla i 4 de 7. Pel que fa als Vailets de l'Empordà, els de blau cel també van fer un "set", el 3 de 7, a més d'una torre de 6 i un 4 de 6. Tant els de Vic com els de Castelló d'Empúries van tancar la diada amb un pilar de 5.
 
Quant a l'actuació dels locals, els Minyons van intentar consolidar els seus castells de sis pisos. Finalment l'única estructura completada va ser un 3 de 6, acompanyat d'una torre de 6 carregada i un intent de 3 de 6 amb agulla que es va acabar resistint. Els cristinencs van obrir la diada amb un pilar de 4 caminant i la van cloure amb dos pilars de 4.
 
Per poder créixer i pujar un plus en els castells assolits els Minyons de Santa Cristina busquen constantment nous membres que ajudin a fer més gran la colla i, malgrat ser l'única colla del Baix Empordà, per reivindicar-se sempre fan ús del bon humor i asseguren sense equivocar-se que són la millor.