Conscienciació de la mà de la jornada "Més que refugiats"

Santa Cristina d'Aro se solidaritza amb els refugiats. Per la causa, aquest dissabte es va celebrar al municipi la Jornada "Més que Refugiats",  una xerrada organitzada per l'Associació Ganxona Refugiada a l'escola Pedralta en què voluntaris dels camps de refugiats i de l'ONG de rescat marítim Proactiva Open Arms van donar a la població una visió propera dels fets i van explicar com es viu als camps de refugiats. 
 
Intervé: Manuela Moreno, Associació Ganxona Refugiada
 
La idea és conscienciar a la ciutadania del que estan vivint totes les persones que fugen de l'horror de la guerra i fer-ho ja treballant amb els més petits amb activitats i xerrades que facin entendre a tots els públics la magnitud del drama humanitari que s'està vivint a les costes i fronteres europees.  
 
En la xerrada tres joves voluntaris que han anat a diferents camps de refugiats van explicar quina és la situació que es troben les persones quan arriben a Grècia, no només les dificultats del dia a dia als camps sinó també les complicacions i barreres a nivell legal l'hora de fer papers o aconseguir l'estatut de refugiats.