Dòlmens, Coves i Menhirs actualitza el patrimoni megalític de la província

Entre el Baix Empordà, el Gironès i La Selva hi ha 156 monuments megalítics per descobrir. Tots ells els podem trobar al llibre "Dòlmens, Coves i Menhirs", una obra de Pau Roig i Xavier Niell pertanyent a la col·lecció d'edicions de la Revista del Baix Empordà. 
This text will be replaced
Intervenen: Pau Roig i Xavier Niell, autors del llibre 
 
El llibre, acabat de sortir del forn, neix amb la finalitat d'actualitzar l'inventari megalític de les 3 comarques, ja que la darrera publicació sobre aquesta qüestió es va fer fa 27 anys. Tots els monuments que s'hi documenten incorporen una fitxa tècnica i unes coordenades per poder-los localitzar fàcilment. 
 
Les peces que hi apareixen es distingeixen entre autèntiques i dubtoses. 
 
El Massís de les Gavarres i l'Ardenya és una de les zones megalítiques més riques de comarques gironines però el seu patrimoni és encara desconegut pel públic. Amb l'impuls de "Dòlmens, Coves i Menhirs" els seus autors busquen posar-lo a l'abast de tothom i alhora conscienciar sobre la necessitat de preservar-lo. 
 
Roig i Niell asseguren que encara hi ha molt camí per recórrer ja que queden molts boscos per desbrossar i llocs per investigar. De fet, l'any passat va aparèixer el conegut com a dolmen de Can Reparat al terme municipal de Santa Cristina d'Aro i dos més a Palau-Sator i Madremanya.