Santa Cristina consulta la ciutadania sobre la nova biblioteca

Cultura i natura o Mots. Aquests són els dos models de biblioteca entre els quals hauran d'escollir els ciutadans de Santa Cristina d'Aro.  Aquest dimecres es va obrir el procés participatiu per decidir quin projecte s'encarrega per la futura biblioteca de la població, ja que l'actual ha quedat obsoleta i no compleix amb les condicions d'accessibilitat i espai que estipula la llei de biblioteques per un municipi de més de 5.000 habitants com el cristinenc. 
This text will be replaced
Intervenen: Isabel Pernal, bibliotecària / Sònia Pujol, regidora de participació ciutadana 
 
Ambdós projectes tenen característiques compartides com la incorporació d'un pati, la integració a l'espai o el respecte a l'entorn verd que l'acollirà. Mots planteja una estructura més funcional i estàndard amb una divisió d'espais ben diferenciada. Cultura i Natura en canvi fa una aposta innovadora amb un format circular i més participatiu. 
 
L'impuls d'una nova biblioteca és fruit de les assemblees pels pressupostos participatius impulsades l'any passat, en què la necessitat d'aquest nou equipament va ser la proposta més votada. 
 
L'ajuntament va rebre  5 avantprojectes més el que va deixar sobre la taula l'anterior govern i n'ha seleccionat 2 per sotmetre a consulta ciutadana. 
 
Poden votar els empadronats majors de 16 anys electrònicament o presencialment, ja sigui a la biblitoeca o aquest dissabte i diumenge a l'exterior conicidint amb el mercat i la festa de la gent gran. El procés es tancarà el dia 10 de maig i a partir de llavors es farà el plec de condicions per licitar la redacció del projecte base i executiu i la direcció d'obres per tenir-ho enllestit el proper novembre. La inversió per la nova biblioteca ja està contemplada al pressupost.