Les pastisseries plenes de coques de Sant Joan

La coca de Sant Joan ha evolucionat adaptant-se a la demanda del consumidor i la que era una coca de briox amb fruita confitada i pinyons avui té mil i una variants.
This text will be replaced
INTERVÉ: Maika Moragas, pastisseria Santa Cristina
 
Les pastisseries han treballat al 200 per cent per tenir aquest divendres totes les coques de Sant Joan preparades per la revetlla. En una pastisseria com aquesta de Santa Cristina d'Aro calculen que aquesta revetlla hauran venut entre 700  i 800 coques de gustos i tamanys molt diferents. El pastisser arribarà a la revetlla amb les piles esgotades després de 36 hores fornejant coques però qui ho desitgi tindrà de postres la nit de la revetlla i el dinar de Sant Joan una coca com aquestes.
 
La tradició de menjar coca per Sant Joan ha sobreviscut als anys més durs de la crisi econòmica i fins i tot el jovent manté la tradició i posarà damunt la taula entre amics una coca de Sant Joan. Moltes colles d'amics i familiars es reuneixen per aquestes dates i això fa que es venguin coques de fins a 2 quilos i de les que en poden menjar 20 persones. Les exigències del client les satisfà el pastisser.
 
Cada any es mengen més d'un milió i mig de coques de Sant Joan Arreu del país.