Carme Soler dimiteix com a regidora d'ensenyament de Santa Cristina

Carme Soler va presentar aquest dijous la seva dimissió com a regidora d'ensenyament de Santa Cristina d'Aro.

 

A meitat del ple i abans de votar-se la seva reprovació va saltar la sorpresa. La regidora va renunciar a les seves funcions pel conflicte que enfronta diversos pares de l'escola Pedralta del municipi.

El plenari d'aquest dijous havia de votar una moció de PSC i Emprenedors censurant la gestió de l'edil, però abans que aquesta es pogués debatre, Soler va renunciar i l'alcalde va acceptar-ho.

Carme Soler és la primera víctima política del conflicte provocat per la gestió de l'AMPA de l'escola Pedralta. Al centre educatiu hi ha dos grups de pares enfrontats amb denúncies creuades entremig. Tot i que l'Ajuntament no té competències en aquesta matèria Soler va intervenir i va demanar ajuda a Ensenyament. Una actuació que va molestar a una part dels pares i a l'oposició que la va acusar haver pres partit per una de les parts.

Acord de l'equip de Govern

Davant d'aquest atzucac l'equip de Govern va decidir prendre la inciativa i acordar la substitució de Soler, perquè no vol que l'edil sigui cap obstactle en la solució del conflicte.

Per part de l'oposició elogis unànimes a la postura de la regidora d'ensenyament. Li valoren el pas fet i demanen que totes les parts posin el comptador a 0.

L'oposició demana als pares que moguin fitxa

Pel que fa als dos impulsors de la moció, el PSC i Emprenedors van mostrar-se satisfets amb la decisió de Soler però van considerar que aquesta arriba tard i malament. Ambdues formacions van lamentar que s'hagi d'arribar a una situació límit, com és la votació d'una reprovació, perquè l'equip de Govern prengui mesures. De fet, tant la formació liderada per Ricard Herrero com la de Julio Rico demanàven o bé la dimissió de l'edil o bé la seva destitució. Com que es va donar el primer cas van estar d'acord en retirar la moció, que finalment no es va debatre.

Presents a la sala diversos pares de l' Escola Pedralta van mostrar la seva satisfacció pel pas enrere de Soler mentre la regidora serena però seriosa feia esforços per no posar més llenya al foc a un conflicte que ha enrerit i molt el clima de l'escola. Tots els partits, això sí, van indicar que la pilota ara està a la teulada dels pares. L'Ajuntament ha fet un primer pas i ara els toca a ells fer gestos per a començar el curs amb, si més no, un clima de calma.

VÍDEO EN PROCÉS