L'equip de govern aprova el cinquè canvi de cartipàs

El ple de Santa Cristina va votar el cinquè canvi de cartipàs des de l'inici de legislatura. Cinc governs diferents en tant sols dos anys.

 

L'exemple, segons l'oposició, que l'equip de govern no té projecte i va a les palpentes. L'última modificació es deu a la dimissió de Carme Soler com a regidora d'Ensenyament i d'Eva Claret com a titular de turisme. Carteres que assumeixen l'alcalde Josep Llensa i el regidor popular Sebastián Mateo.

Aquests diversos canvis de cartera van servir d'argument a Emprenedors per qüestionar l'equip de Govern des del seu començament. Pel seu portaveu Julio Rico no tothom és vàlid per ocupar totes i cada una de les carteres.

Esquerra Republicana a més va demanar un informe de gestió en el que s'especifiqui què fa i quantes hores dedica a l'Ajuntament cada regidor. En un moment del debat, el seu portaveu Jordi Mulà, va demanar que cada edil exposés dues polítiques de les quals es sentia orgullós d'haver tirat endavant. Una pregunta que va quedar a l'aire.

El PSC per la seva banda va llançar un dard cap a Esquerra Republicana a qui va acusar d'haver propiciat l'alcaldia de Convergència i Unió amb els seus vots a inici de legislatura.

Les crítiques a l'equip de Govern van tornar a personalitzar-se en dues persones. Una primera l'alcalde i una segona l'ex regidora d'ensenyament Carme Soler. Pel que fa al batlle Esquerra i el PSC van carregar contra el que consideren un excés de presidencialisme, que Emprenedors i PP també veuen, si bé matisen que amb el pas de la legislatura s'ha anat mitigant. Consideren que ara Josep Llensa governa de forma més col·legida.

La segona diana del dia va anar cap a Carme Soler. Emprenedors va acusar la regidora de prendre el pél als cristinencs, ja que tot i haver dimitit de regidora d'Esenyament manté les competències en la llar d'infants. Una decisió que l'alcalde va justificar dient que és una demanda dels propis usuaris del centre educatiu.

Pel que fa a les crítiques pels cinc canvis de govern d'aquesta legislatura Josep Llensa va expressar resignat que treballa amb el que té i va queixar-se de la nul·la predisposició a col·laborar per part de l'oposició. Una opinió que comperteix el seu soci de Govern, el PP de Sebastián Mateo

Al marge d'aquestes qüestions l'equip de Govern va donar comptes del dispositiu de la revetlla de Sant Joan. Tot i haver-hi un ban que prohibiia llançar petards en zones boscoses, diversos veïns de les urbanitzacions del municipi van fer-ne cas omís, el que va originar un petit foc. El regidor de seguretat, Jordi Oriol va admetre que la Policia Local no té competències per sancionar i només pot denunciar els fets a Mossos i Agents Rurals. Oriol es va comprometre a revisar el dispositiu i parlar amb aquests dos darrers cossos.