Santa Cristina ja està de Festa Major

Santa Cristina d'Aro ja està de festa major. La plaça Bella Pedra va ser el punt de reunió de l'acte que donava el tret de sortida als dies de gala en el municipi. Amb una plaça plena de gent els Minyons de Santa Cristina van aixecar diversos castells.

Un dels més aplaudits va ser aquest, un pilar de quatre que la Leire com aixeneta va ser capaç de carregar i descarregar.

Els castellers cristinencs van ajudar a anar escalfant motors fins a l'arribada dels gegants i capsgrossos. Un any més la colla gegantera de Sant Feliu de Guíxols amb els seus gegants, capsgrossos i grallers va recórrer els principals carrers de la població donant la benvinguda a la festa major i, sobretot, animant a tothom a sortir a gaudir-la en primera persona.

Els més petits de la casa ben vestits per a l'ocasió no van parar de saltar i ballar durant tota la cercavila. Els gegants, en Feliu i l'Àngels venien amb moltes ganes de gresca i no van parar de dansar, ara bé si un va fer córrer a petits i grans aquest va ser el capgros amb de la seva boca anava llençant aigua.

La cercavila gegantera va acompanyar a tots els presents fins a la plaça Mossèn Baldiri i Reixach on tot ja era a punt per encetar de manera oficial la festa. I és que no és festa major fins que s'ha llegit el pregó que s'escriu per a l'ocasió. Un pregó que s'encarrega d'elaborar des de persones amb una estreta relació amb el poble però que no hi han nascut, fins figures de reconegut prestigi, famoses per les seves activitats professionals, a ciutadans de la vila que han deixat empremta. Aquest darrer és el cas d'aquest any, el pregoner 2013 va ser ell, en Julià Morales, un empresari critinenc que quan gairebé tocaven les deu de la nit i davant un gran nombre de cristinencs i cristinenques va voler fer un repàs al que han estat i són les festes majors dels pobles i ciutats, però sense oblidar el moment que viu el país.

Julià va convidar a tothom a gaudir d'aquests dies de gresca i xerinol·la que els brindra la vila, però tenint molt present hi ha gent que està passant per moments complicats. D'aquesta manera, Santa Cristina ha encetat sis dies de festa major que venen farcits per activitats per a tots els gustos i edats.