Més de 800 participants al cap de setmana d'esports de natura 'Terra d'Indiketes'

Més de 800 participants a la 5a edició del Terra d'Indiketes un festival de l'esport de natura que se celebra a Santa Cristina d'Aro

i que ja ha aconseguit fer-se un important lloc dins del calendari d'esdeveniments esportius de els comarques gironines.

Sa Guilla, Es Pollastre i Es Lluert, aquests són els noms de les 3 competicions de cursa de muntanya, marxa amb BTT i escalada amb bloc que s'han portat a terme dins el terra d'Indiketes.

Es Pollastre és una cursa amb BTT que recórre els racons de muntanya més bonics de Santa Cristina d'Aro i cada any ho fa amb un itinerari diferent. Més de 450 bikers es van inscriure aquest any a la prova que es va disputar de manera íntegra pel massís de l'Ardenya. La competició té dues parts, una volta curta, Sa Gallina que fa uns 22 quilòmetres i la prova més dura i llarga que és Es Pollastre i que són 44 quilòmetres cada any amb pujades impossibles i baixades de vertígen.

Francesc Freixer de Biciletes Esteve va ser el primer de creuar la línia de meta amb un temps de 2 hores i vuit segons repetint una victòria que ja va assaborir el 2009. El segon classificat arribava 10 minuts més tard i era Ramon Asleyas de l'equip Bike Area Llagostera. Aquest va superar en un esprint final a Marc Foru de Bicicletes Esteve que pujava al tercer esglaó del podi d'Es Pollastre. En la categoria femenina la dominadora de la prova va ser Sílvia Roura del Bike Area Llagostera que va superar a la local del Matxacuca Cristina Hernandez per 16 minuts.

Cada any hi ha una impressionant pujada que pocs bikers aconsegueixen completar sense posar els peus a terra. En l'edició d'enguany una dotzena de participants la van completar.

Per altra banda la cursa a peu de muntanya Sa Guilla que consta de 21 quilòmetres amb uns 1.000 metres de desnivell va tenir a Xavi Padrós com a vencedor de la prova amb un temps d'1 hora 50 minuts. A poc més d'un minut de diferència arribava Òscar Carrasco del Matxacuca. Del mateix equip, l'amfitrió del Terra d'Indiketes, n'era el tercer classificat Diego Aproyo. 14a arribava la primera classificada de Sa Guilla en categoria femenina, Àngela Castelló de l'equip EKKE.

Gran èxit també de la prova d'escalada en bloc Es Lluert on s'hi van inscriure més d'una trentena de participants. Aquest any se'n celebrava la cinquena edició ja que va néixer amb el Terra d'Indiketes a diferència de les altres dues proves que ja portaven més anys celebrant-se a Santa Cristina d'Aro. La competició d'escalada es va fer a les instal·lacions del pavelló municipal