El Banc del Temps de Santa Cristina ja té un centenar de socis

Santa Cristina d'Aro ha realizat centenars d'intercanvis. Aprendre informàtica és una de les més de 200 habilitats o serveis que s'han registrat en el Banc del Temps en el darrer any. La tardor del 2012 es va posar en marxa aquest projecte, pioner a la Costa Brava Centre, que amb el pas dels mesos ja ha acumulat a més d'un centenar de socis.

 

No hi ha un perfil concret de persona que participa d'aquesta iniciativa, es poden trobar des de joves de 20 anys a avis de 80. Es tracta d'un servei d'intercanvi que ha engrescat bona part del teixit social del municipi. La moneda en el Banc del temps sempre té el mateix valor, una hora realitzada es tradueix en una hora guanyada.

El funcionament del Banc del Temps és ben senzill. Es pot fer un símil amb els comptes d'una empresa ja que els usuaris també tenen un deure i un haver. Per tant, donen i reben minuts, però no cal que aquest intercanvi sigui amb la mateixa persona.

A Catalunya hi ha més de quaranta experiències diferents, la majoria, però, ubicades en ciutats i coordinades des d'un centre cívic. Normalment els bancs de temps s'organitzen per barris. El cas de Santa Cristina esdevé una experiència insòlita ja que és un municipi de pocs habitants, on s'hi ha implicat un gran nombre de persones i està gestionat pel Punt d'Igualtat. La seva experiència la compartiran amb altres ciutats en les properes setmanes. Santa Crisitna d'Aro ha estat convidat a realitzar una ponència en el Congrés de Bancs del Temps on hi participaran municipis d'arreu d'Europa que desenvolupen aquest tipus de projecte social.