Més de mil participants a la IV Marató de l'Ardenya

La Marató de l'Ardenya de Santa Cristina d'Aro ja ha superat el miler de participants i ho ha fet en la seva 4a edició.

Això significa que en només 4 anys aquesta marató s'ha convertit ja en un referent de Catalunya de les curses de muntanya.

Un miler d'atletes van sortir dissabte des de la zona esportiva de Santa Cristina d'Aro disposats a recórrere el massís de l'Ardenya a través de 4 recorreguts diferents. Una cursa popular de 10km, una mitja marató de 21, una marató de 42 quilòmetres i una ultra-trail de 63 quilòmetres.

Jordi Camprubí del club 2x2 Santpedor va ser el valent que va creuar la línia d'arribada de la marató i mitja amb un temps de 6 hores 40 minuts. 25 minuts després arribava el segon classificat de la cursa més llarga, apte només pels atletes més ben preparats. La plata doncs se la quedava Jorge Martínez de la UEC Prat.

Pel que fa a la marató l'atleta més ràpid va ser Josep Maria Pijoan que va completar els 42 quilòmetres en 3 hores i 48 minuts seguit, a 3 minuts de diferència per Jordi Gamito. La dona més ràpida en creuar la meta de la marató de l'Ardenya va ser Laia Diez.

Pel que fa a la mitja marató, la tercera prova puntuable, el guanyador va ser Jordi Bes del Nabes Team que va completar els 21 quilòmetres amb 1 hora i 34 minuts. El seguia Adrià Canimas i en tercera posició hi va quedar el palamosí Jaume Quintana. La dona més ràpida en fer els 21 quilòmetres va ser Alba Segura, una de les atletes locals de la Matxacuca, l'associació esportiva organitzadora de la Marató de l'Ardenya.

Des de la Matxacuca estan molt satisfets d'haver assolit la barrera psicològica del miler de participants i sobretot de superar-se any rere any.

La Marató de l'Ardenya va destinar un euro del preu d'inscripció de cada participant a la Marató de TV3, en total s'han aconseguit 1.012 euros que s'ingressaran a aquesta causa solidària.