Els nens de Santa Cristina ja tenen fet el bastó del tió

S'acosta la nit de Nadal i cal tenir ja tot el necessari a punt. Els tions s'han d'anar atipant d'allò més perquè el 24 a la nit estiguin llestos per evaquar tots els regals. Però per poder fer el cagatió com Déu mana cal tenir un bon bastó.

D'això precisament s'han encarregat a Santa Cristina d'Aro. Dissabte van celebrar un taller de pals de tió. 300 nens i nenes van dissenyar els mateixos el bastó que els servirà per picar una i altra vegada el tió al ritme de la clàssica cançó.

Amb gomets i cintes adhesives de colors tots ells van confeccionar un bastó que a banda de vistós es pot dir que ha estat ideat pels nens i nenes. En acabar el pal que s'ha de guardar curosament fins la nit de Nadal, tots van participar a ornamentar el gran avet que presideix la plaça Mossèn Baldiri i Reixach.

Una tarda de dissabte freda, de ple hivern, però que va ser d'allò més entretinguda per petits i grans. Una vegada passat el Nadal, Santa Cristina ja prepara el taller de fanalets que farà els dies previs a la cavalcada.