Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

El Govern de Santa Cristina tanca el Centre de Dia en un ple tens i polèmic

L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro ha decidit tancar el centre de dia que hi ha al municipi i acordar amb Sant Feliu de Guíxols l'atenció dels usuaris que tenia.
El consistori cristinenc assumirà les despeses de transport fins a la ciutat ganxona i els usuaris pagaran el mateix que pagaven fins ara. 
 
This text will be replaced
 
L'equip de Govern justifica aquesta mesura per un sobrecost excessiu per les persones que utilitzen el servei que xifra en uns 50.000 euros anuals. Defensa que en realitat no es tracta d'un tancament sinó d'una mancomunació de serveis amb Sant Feliu de Guíxols que donarà més i millor servei als usuaris del Centre de Dia Cristinenc, ja que la ciutat ganxona té més recursos.
 
Les justificacions de l'alcalde no van convèncer gens ni mica al PSC que va fer una defensa aferrissada del Centre de Dia. La seva portaveu, Teresa Moreno, va assegurar que l'equip de govern tanca un servei que havia estat en el seu dia una demanda social i va lamentar que no se n'hagués fet més difusió. De fet va acusar a l'equip de govern de no haver treballat per portar més usuaris. 
 
Esquerra va demanar claredat amb els números ja que no els veuen clars. 
 
Pel que fa a Emprenedors, el seu portaveu Julio Rico, va assegurar que pot entendre que hi hagi dèficit i, que s'hagin de mancomunar serveis i que a Sant Feliu els usuaris tindran més recursos, però va lamentar que l'equip de govern es limiti a justificar el tancament amb criteris econòmics vagues sense detallar. 
 
L'espai que deixa lliure el Centre de Dia serà utilitzat per la fundació Vimar per fer-hi un centre d'atenció per a persones amb discapacitat intel·lectual. 
 
L'oposició va elogiar la fundació Vimar però tant el PSC, com Esquerra, com Emprenadors van queixar-se de la poca informació que han rebut i es van negar a donar un 'xec en blanc' al govern. Els dos punts, en principi, s'havien de debatre i votar per separat però la discussió prèvia a la votació va acabar essent un poti-poti que va barrejar els dos elements. La votació, això sí, va ser per separat i va tenir sorpresa. Esquerra es va partir en dos: Jordi Mulà va votar-hi en contra i Josep Xifra es va abstenir. Allà on no hi va haver sorpresa va ser en el resultat final. L'absència de Ricard Herrero donava majoria absoluta al govern amb el vot de qualitat de l'alcalde. 
 
L'altre element polèmic va ser quan es va discutir sobre pressupostos. Làrea d'hisenda invertirà uns 400.000 euros en diverses partides com prevenció d'incendis, adequació d'espais urbans o arranjament de camins rurals. En aquesta modificació hi van incloses subvencions d'altres administracions per valor de poc menys de 100.000 euros i una amortització de crèdit de 779.00 euros. 
 
Aquest punt de l'ordre del dia va provocar la discussió més agra del ple. En primer lloc tota l'oposició va criticar durament que l'alcalde utilitzés el seu vot de qualitat per aprovar aquest punt en absència del finat Ricard Herrero. De fet van acusar Llensa d'aprofitar l'avinentesa per imposar el criteri d'un equip de govern, que van recordar, estar en minoria. 
 
Emprenedors i Esquerra Republicana van admetre que la gestió econòmica de l'equip de govern és bona però van criticar la manca de seriositat i rigor que al seu entendre té l'àrea econòmica alhora de detallar les partides pressupostàries, que de fet van reduir a poc més que titulars sense cap concressió.
 
L'alcalde, Josep Llensa, es va defensar lamentant la manca de confiança de l'oposició a qui va acusar d'entorpir sense motiu una activitat de govern que va recordar que Esquerra i Emprenedors havien elogiat pocs minuts abans. 
Com si el ple seguís la filosofia del Ying i el Yang, després del caos que va provocar aquest punt va arribar el moment més trist. El record de l'ex-alcalde Ricard Herrero, mort el 2 de març després d'una llarga malaltia. La portaveu socialista va fer un emotiu record del seu company de partit.
 
A nivell general el ple d'aquest dijous va tenir moments surrealistes més propis d'una discussió de comèdia televisiva o programa del cor que no pas d'un plenari. Els tres punts més polèmics es van aprovar amb el vot de qualitat de l'alcalde i els regidors es van interpel•lar entre ells durant tota una sessió sense cap ordre ni concert. L''únic moment de respecte als torns de paraula va ser quan van intervenir els veïns que van seguir el ple. En canvi, qui es va mantenir impertèrrid durant tota la sessió va ser el secretari. Sempre seriós transcrivint uns molt debats difícils de seguir.