Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

El plenari deixa damunt la taula l¡aprovació de l'ordenança de terrasses de Santa Cristina

Finalment no es va aprovar l'ordenança de terrasses de Santa Cristina d'Aro. Aquest era un dels punts més importants de l'ordre del dia del ple d'aquest dijous però va quedar damunt la taula enmig de les crítiques de l'oposició que va tornar a acusar a l'equip de govern de manca de diàleg amb l'oposició i entre ells.

This text will be replaced

L'ordenança havia de regular les terrasses dels bars i restaurants del municipi. La seva aprovació es va discutir en la reunió informativa prèvia al ple i figurava a l'ordre del dia però el regidor del ram Jordi Oriol va demanar que es deixés damunt la taula i va anunciar que si l'oposició no li aprovava s'abstindria. L'argument per retirar a última hora l'aprovació de l'ordenança va ser que no comptava amb el consens de l'oposició i que segurament faltava una reunió abans de portar-ho a ple. És a dir, abans que el ple tombés la proposta es retira i es prepara millor.
 

L'oposició veu manca de diàleg entre l'equip de govern

Les explicacions no van convèncer gens ni mica als tres partits de l'oposició, que si bé van agrair l'oferta de diàleg d'Oriol, van lamentar el que consideren una evident manca de diàleg entre els regidors del govern. Si el tinent d'alcalde no volia portar el text a ple era tant senzill com que l'alcalde no l'hagués inclòs a l'ordre del dia.

Al marge del fet en si, la retirada del text, el PSC també va lamentar que es vagi tard en l'aprovació de l'ordenança. El primer partit de l'oposició va indicar que no es pot aprovar una normativa quan ja s'han concedit les llicències per aquest estiu.

Emprenedors demana que es voti igualment

Esquerra i PSC no van voler burxar en la possible manca de diàleg de l'equip de govern i van acceptar deixar el punt damunt la taula, advertint que ho feien per respecte a la figura de Jordi Oriol i no pas com una concessió a l'equip de govern. Diferent ho va veure el portaveu d'Emprenedors Julio Rico, que volia votar l'ordenança per saber, amb el text present, qui li donava suport i qui no. Va acusar a l'equip de govern de no buscar consensos i de ser poc seriós.

El portaveu d'Emprenedors també va assegurar que no fa falta fer una ordenança més restrictiva que la de la Generalitat i que era tan senzill com adoptar la pròpia normativa catalana. No podem ser més papistes que el papa, va reblar.