Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

El ple de Santa Cristina aprova l'ordenança de terrasses al tercer intent

Aquest cap sí. Finalment Santa Cristina d'Aro tindrà una ordenança de terrasses. El ple ordinari de setembre ha aprovat la normativa amb els vots a favor de l'equip de govern, format per Convergència i Unió i el PP; i del PSC. Esquerra es va abstenir i Emprenedors va votar-hi en contra.

This text will be replaced

La nova normativa fixa els criteris estètics i d'ocupació de via pública que hauran de tenir les terrasses. Per exemple els tendals hauran de ser de dos pals, les cadires hauran de ser totes iguals i sense publicitat i les estufes que s'instal·lin hauran de tenir el vist i plau dels serveis tècnics municipals. Els empresaris tindran dos anys per adaptar-se a la normativa. Precisament aquest darrer punt és una de les modificacions que s'ha fet respecte els anteriors textos portats a ple. Aquest canvi va permetre que el PSC es sumés a l'equip de govern en el suport a la normativa però amb matisos. El principal partit de l'oposició admet que aquest cop sí s'ha parlat amb el sector i amb l'oposició però consideren que el global del procés s'ha fet tard i malament. Hi van votar a favor perquè l'equip de govern ha acceptat algunes modificacions que ells havien proposat, com per exemple eliminar la disposició adisional que facultava a l'equip de govern a canviar diversos aspectes de la regulació sense passar per ple. Finalment es va decidir treure aquest punt perquè de fet, la llei catalana ja permet fer-ho.

ERC abstenció i Emprenedors en contra

A la resta de l'oposició el suport va anar de més a menys. Esquerra va tornar a lamentar que el Govern arribi amb 'papers molls' al ple. El seu portaveu, Jordi Mulà, troba que la documentació que s'els va fer arribar és un desgavell i que l'ordenança precisa massa diverses qüestions com els tendals sense cap criteri tècnic.

Pel que fa a Emprenedors, Julio Rico, va argumentar el seu vot en contra per manca de diàleg, desgavell en la informació que arriba als grups de l'oposició i perquè l'ordenança arriba molt tard. També va lamentar que no s'hagi consensuat amb els veïns de Santa Cristina i només s'hagi fet amb els empresaris.

Salvem Solius, present al plenari

En un altre ordre de coses el ple va tenir la visita de diversos representants de Salvem Solius que van demanar als regidors que s'oposin a la construcció d'una granja de pollastres al paratge. Projecte que l'alcalde, al marge de si hi està a favor o en contra, va defensar que és possible tenint en compte el pla general del municipi i que ha rebut el vist i plau de la comissió d'urbanisme de la Generalitat. Llensa va dir que si no hagués fet un informe dient que el projecte d ela família Cateura era possible dins el pla general del poble hagués prevaricat.

Notícies relacionades

Jordi Oriol no vol aprovar l'ordenança de terrasses sense consens (29-06-2014)

El plenari deixa damunt la taula l'aprovació de l'ordenança de terrasses (27-06-2014)