Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

Salvem Solius presenta al·legacions contra la granja de pollastres

Salvem Solius i altres entitats ecologistes han presentat al·legacions contra la sol·licitud de llicència ambiental per la granja perquè consideren que el projecte és incompatible amb una àrea d'especial protecció paisatgística com és la Vall de Solius.

This text will be replaced

L'entitat ha denunciat que l'estudi d'impacte ambiental i integració paisatgística presentat pels promotors és insuficient perquè han assegurat que no porta l'anàlisi ni la simulació de l'impacte visual de les naus on s'ubicaria la granja. Les entitats es queixen que la instal·lació malmetrà greument l'equilibri humà, paisatgístic i ecològic de la Vall de Solius i temen que el volum de gallinassa i fems de la granja contamini els aqüífers del Ridaura. També tenen por dels sorolls i males olors derivats de les naus.

Recuperar activitat econòmica

La família Cateura, propietària de l'espai vol tornar a donar vida en unes naus abandonades des de fa dècades i defensa el seu dret a recuperar activitat econonòmica relacionada amb la pagesia. El promotor de la granja considera que un entorn rural ha de tenir activitats rurals i no només ser un espai d'oci i lleure. Activitat rural que és la que històricament ha tingut la Vall de Solius.

Els opositors la projecte han assegurat que la granja tindrà un impacte de més de 4.000 metres quadrats amb tres naus que ampliaran substancialment les construccions actuals. S'han queixat a través d'un comunicat que que s'han realitzat moviments de terres il·legals i fet malbé arbres. El portaveu de Salvem Solius ha declinat fer declaracions davant de càmera.

Notícies relacionades

Un promotor vol fer una granja de pollastres a Solius i un grup de veïns hi està en contra (14-08-2014)