Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

S'aprova el Pressupost 2015 de Santa Cristina enmig d'un carnaval electoral

Tret de sortida de la campanya electoral a Santa Cristina d'Aro. El que havia de ser el plenari d'aprovació del pressupost 2015 es va convertir en un míting polític que va deixar palesa la trencadissa que hi ha dins del govern i va descobrir la nombrosa oferta partidista que s'està gestant a Santa Cristina d'Aro.
Com si es tractés d'un mercat on cadascú cantava les seves millors gangues en aquest plenari es promocionava i es criticava a tothom, els polítics que representen el poble però també els veïns que aspiren a ser representants i que ahir seien de públic al ple. 
 
This text will be replaced
 
Entre els regidors de govern a dia d'avui n'hi ha que no saben si plegar o conservar la cadira i d'altres que al·leguen que el poble els ha votat per 4 anys per aguantar fins al final. A l'oposició també es té l'ull posat a les properes eleccions. Julio Rico d'Emprenadors va votar el pressupost en contra perquè si entrés a governar a partir del mes de juny amb aquest full de ruta econòmic no podria desenvolupar el seu programa electoral. A l'altre costat una de les regidores del Partit dels Socialistes, Sònia Pujol, va fer públic que plega perquè no vol participar de la carnisseria electoral d'aquests propers mesos i perquè no vol seguir representant un partit que no ajuda a treure les urnes al carrer.
 
Amb tot, Esquerra Republicana ha actuat de nou com el partit que permet la governança a Santa Cristina aprovant el pressupost 2015. El protaveu d'Esquerra explicava que es votava favorablament per no bloquejar el poble i perquè tot i votar a favor un pressupost que no li agrada l'alternativa és pitjor.
 
El pressupost 2015 de Santa Cristina d'Aro és superior al de l'any passat i puja als 6 milions 900 mil euros. S'ha aprovat inicialment amb els vots a favor de l'equip de govern, format per Convergència i Unió i el Partit Popular i els vots d'Esquerra Republicana. En contra hi han votat els socialistes i Emprenadors.
 
El portaveu d'Esquerra va fer públic que tan Sebastian Mateo com Jordi Oriol, ambdós regidors de govern, li havien comunicat que votarien en contra del pressupost. Oriol va condicionar l'aprovació dels comptes a la creació d'una plaça de policia municipal que finalment per llei no es podia crear. No es va estar però de fer notòria la seva mala relació amb l'alcalde.
 
L'alcalde per la seva banda va explicar que s'ha fet un pressupost tinguent en compte totes les aportacions rebudes pels diferents partits polítics representats al consistori.
 
Del pressupost destaca una partida de 20 mil euros que es destinarà a ajudes per pagar l'IBI i un increment de tots els capítols, també el de personal que ja supera els 3 milions d'euros i que haurà d'afrontar també la petició del personal auxiliar de l'ajuntament que ha demanat una revisió de la seva situació laboral i que es farà seguint el document de relació de llocs de treball elaborat fa més de 4 anys i que encara s'ha d'aprovar.