Santa Cristina d'Aro posa en marxa una xarxa de càmeres de vigilància

L'ajuntament de Santa Cristina d'Aro aquesta setmana ha activat nou càmeres de videovigilància als principals accessos de la població i les urbanitzacions per incrementar la seguretat ciutadana.

This text will be replaced

Després dels assalts violents a domicilis del municipi entre els anys 2012 i 2013, el govern municipal va decidir posar en marxa una prova pilot amb la instal·lació d'una càmera al centre del nucli urbà.

El bon funcionament del dispositiu va convèncer a l'ajuntament per fer una ampliació de la xarxa de càmeres en dues fases. La primera ha servit per ampliar la vigilància a vuit punts més i en breu començarà una segona fase per instal·lar-ne dues més. L'objectiu de l'ajuntament es que durant aquest 2015 estiguin en funcionament onze càmeres.

Altres municipis de la rodalia han començat o volen implantar aquest sistema de càmeres de vigilància a les seves poblacions, entre elles, Castell-Platja d'Aro i s'Agaró o Sant Feliu de Guíxols. Per això, des de l'ajuntament de Santa Cristina d'Aro proposen crear una xarxa que interconnecti de diferents xarxes de vigilància municipal.

Els equips s’instal·len en punts estratègics després d'analitzar la seva millor ubicació i garantir que no vulneren el dret a la intimitat dels ciutadans.