CiU tanca la porta a pactar amb ERC a Santa Cristina

CiU de Santa Cristina d'Aro tanca la porta a un pacte amb ERC i ataca a Xevi Sala, guanyador de les eleccions.

En una carta al PuntAvui l'assemblea municipal de la Fedració Nacionalista assegura que no veu pertinent pactar amb una persona que ha format part de governs contra els quals, hi ha litigis judicials oberts amb persones imputades. CiU posa com a condició per arribar a qualsevol pacte que aquests litigis judicials es tanquin.

L'assemblea local de la Federació Nacionalista matisa que no entra a valorar si les actuacions sota lupa judicial van ser correctes o no, sinó que no veu bé que persones que formaven part dels governs que van iniciar aquelles actuacions dirigeixin l'Ajuntament. En aquesta missivia publicada al rotatiu gironí, l'assemblea local de CiU indica que l'arxivament d'aquestes causes judicials facilitaria un acord entre les dues formacions en el marc de la transparència que creuen ha de presidir el consistori.

Diverses 'nòvies'

ERC va guanyar les eleccions del passat 24 de maig amb 4 regidors pels dos de CiU, GSCdC i la marca blanca del PSC, CP. Emprenedors, Junts i el PP en van tenir un cada un. Davant d'aquest marc plenari el candidat guanyador, Xevi Sala, va obrir negociacions per formar govern i va posar com a línia vermella, que en cas d'arribar a un acord amb CiU, el seu cap de llista, Josep Llensa, plegués.  La formació republicana també ha obert negociacions amb Guanyarem Santa Cristina des del Carrer, que ha de decidir en assemblea si recolza Sala. Emprenedors és l'altra nòvia que s'ha ofert al guanyador de les eleccions. El seu cap de llista, Julio Rico, es mostra obert al pacte però demana dirigir àrees econòmiques.

Notícies relacionades

L'AMI demana que els regidors prometin el càrrec fent referència al seu compromís amb la independència (04-06-2015)

Si el vot en blanc fos un partit no hagués tret cap regidor (28-05-2015)

CiU i ERC es disputen el Consell Comarcal a no ser que pactin entre si (27-05-2015)

ERC guanya les eleccions al Baix Empordà (25-05-2015)

Sorpresa a Palamós i alcaldies a mercè dels pactes (25-05-2015)

CiU i ERC es reparteixen el poder en pobles petits (25-05-2015)

Com es reparteixen els regidors? El funcionament de la llei d'Hondt (25-05-2015)