Santa Cristina d'Aro ja és republicana amb Xevi Sala al capdavant

Santa Cristina d’Aro ja és republicana. Xevi Sala ha rebut la vara d’alcalde gràcies a un pacte amb Guanyarem Santa Cristina des del Carrer i 
Independents per Santa Cristina, la marca blanca del PSC. El front d’esquerres desbanca el fins ara alcalde convergent, Josep Llensa, i inicia una nova etapa que es vol que sigui menys moguda que l’anterior legislatura. 
 
This text will be replaced
 
Amb els mateixos protagonistes que els 4 anys anteriors, però amb partits diferents, el ple de Santa Cristina estarà més fragmentat que mai, amb la presencia de set grups polítics.  El nou equip de govern, inicialment, estarà format per tres partits però deixa la porta oberta a sumar les màximes complicitats possibles. Especialment amb Junts per Santa Cristina i Emprenedors, que s'han mostrat favorables a col·laborar amb el nou executiu. 
 
L'equip de Govern comença, de moment, amb bon peu. A l'hora de votar l'alcaldable, Sala només va tenir un rival. Sebastiàn Mateo del PP. La resta de grups van optar o bé pel nomenat alcalde o bé per abstenir-se.
 
El socialista Narcís Palahí ha assegurat que està il·lusionat i ha demanat col·laboració a l'oposició per tirar endavant els projectes municipals. 
 
També a l'equip de Govern, la portaveu de Guanyarem Santa Cristina des del Carrer, Sònia Pujol, s'ha limitat a fer una llista d'agraïments. 
 
Els dos partits que fins ara han estat al govern, CiU i PP, han recollit el guant llançat pel futur equip de govern i, de moment, s'han mostrat oberts a col·laborar. Sebastián Mateo ha promès un traspàs de les seves regidories exemplar.
 
El portaveu de CiU i fins ara alcalde Josep Llensa ha retret que no s'han sentit cridats a negociar amb l'equip de govern però que tot i això, i acatant al mandat popular, no han presentat candidat i donen un vot de confiança al nou equip de govern. 
 
L'alcalde republicà, Xevi Sala, vol que el govern que presidirà busqui el diàleg, la proximitat, el consens i que anirà per feina. 
 
Per primer cop des de la II República, Santa Cristina d'Aro, tindrà un alcalde d'Esquerra Republicana. Un batlle que estarà al costat del procés sobiranista iniciat per diverses forces parlamentàries i bona part de la societat civil catalana.