Els Minyons descarreguen dos castells de sis a la jornada castellera de la Festa Major de Santa Cristina

Primera jornada castellera a Santa Cristina amb la colla local plenament integrada dins el món casteller català.

This text will be replaced

Després de rebre el bateig per convertir-se en colla oficial els Minyons de Santa Cristina van encarar una jornada sempre especial, la de casa. La Festa Major Cristinenca ja té en els castells un dels seus actes destacats i la Plaça Vella Pedra va tornar a omplir-se per seguir el so de les gralles, patir amb cada pis pujat i aplaudir amb força quan l'anxeneta aixecava el braç.

Els minyons de Santa Cristina van anar de menys a més i els nervis d'estar a casa i sobretot del debut de diversos membres de la colla a plaça van passar factura a la primera ronda. Després dels tradicionals pilars d'entrada a plaça, en aquest cas un de 4 caminat, els cristinencs van intentar muntar un 3d6 en agulla a la primera ronda que va ser desmuntat. Dos intents no van ser suficients per coronar la construcció i es va decidir deixar-ho per un altre dia.

A la segona ronda els nervis s'esfumen

Amb més calma els cristinencs van descarregar en segona ronda un 4d6 i en tercera un 3d6. Dues construccions de sis pisos, sense agulla, que certifiquen que la colla va consolidant els castells de sis. 3 pilars de 4 simultanis fets per primera vegada a la història de la colla van tancar la jornada.

Els companys de plaça van ser els Castellers de Montcada i Reixach que van descarregar dos 3d6 i un 4d6 a més dels pilars d'entrada i sortida de plaça.

Des dels Minyons de Santa Cristina fan una valoració positiva de la Diada ja que malgrat els nervis inicials van aconseguir fer amb solvència castells de sis, que és el que han estat assajant aquests dies. També fer debutar a plaça diversos membres novells del grup. Tot un repte.

Els Minyons de Santa Cristina van ser batejats oficialment com a colla castellera el passat mes d'abril en un acte on els padrins van ser els Marrecs de Salt.