Santa Cristina modificarà el POUM per desencallar la zona industrial

Santa Cristina d'Aro aposta per desencallar la zona industrial del municipi. Al plenari d'aquest dilluns, el primer ordinari d'aquesta legislatura, es va aprovar inicialment una modificació puntual del POUM que permetrà separar els sectors del Molí d'en Reixach-Bernades i el Molí d'en Tarrés.
 
This text will be replaced
Amb aquest tràmit, que compta amb informes favorables de l'arquitecte municipal i el secretari, ambdues zones es podran desenvolupar de forma independent i paral·lela, la qual cosa permetrà separar costos i accelerar la dinamització de la zona industrial, doncs ja hi ha empreses interessades en establir-s'hi. 
 
A més a més, hi ha prevista la construcció d'una rotonda, pressupostada en 400.000 euros, que es convertirà en l'accés principal a Mas Trempat, millorant no només l'accessibilitat sinó també la seguretat a l'urbanització. 
 
La modificació del POUM es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern, format per Esquerra Republicana, Independents per Santa Cristina i Guanyarem Santa Cristina des del carrer i de Convergència i Unió, que ja havia apostat per desencallar aquest tema quan governava i que qualifica aquesta modificació de prioritària. Els grups d'Emprenedors i Junts per Santa Cristina, es van abstenir. 
 
Per Emprenedors per Santa Cristina, tot i que la rotonda seria necessària, caldria consultar a la població si consideren aquesta inversió de 400.000 euros prioritària, ja que afirmen que la inversió no és sinònim de viabilitat. 
 
Julio Rico, portaveu del grup, emplaçava l'equip de govern a esperar a fer el nou pla general per portar a terme aquestes modificacions. 
 
Des de Junts per Santa Cristina es va demanar deixar la modificació sobre la taula fins el proper plenari i engegar fins llavors dos processos de participació ciutadana per explicar perquè es separen els dos sectors, quin cost té el projecte, si hi ha un planning d'urbanització i quin seria el timming d'implantació d'empreses a la zona industrial. 
 
La construcció de la rotonda i l'establiment de la connexió cap a la zona del Mas Trempat tindria un cost mínim de 800.000 euros. És per aquest motiu que l'equip de govern ja ha avançat que buscarà ajudes i subvencions d'altres administracions.