Santa Cristina aprova una modificació de crèdit d'1.233.659€

Santa Cristina d'Aro ha aprovat una modificació del pressupost per valor de 1.233.659€. El ple va donar llum verda aquest dilluns a aquesta proposta amb els 9 vots de l'equip de govern format per Esquerra Republicana, el Partit Socialista i Guanyarem Santa Cristina des del Carrer, i el suport dels regidors a l'oposició de Convergència i Unió i Junts per Santa Cristina.
This text will be replaced
Emprenedors per Santa Cristina i el Partit Popular, van votar-hi en contra. 
 
La modificació de crèdit contempla actuacions com diverses obres a la via pública, la construcció d'un mur de contenció per l'Escola Pedralta, obres als vestuaris del camp de futbol i el pavelló, la millora de la carretera de Romanya a Mas Nou o la segona fase de la instal·lació de càmares de seguretat al municipi. 
 
L'actuació més controvertida del plec de noves inversions va ser l'encàrrec d'un projecte per acabar i trobar un ús al'edifici del Formatget de la Plaça Catalunya que tindria un cost de 80.000€, un cost que la oposició en bloc va trobar excessiu per l'esbós d'un projecte que la ciutadania encara no ha decidit com ha de ser o si s'ha de tirar endavant. 
 
Des de Convergència Democràtica, van donar suport a l'equip de govern i no estar d'acord amb el 100% de les partides. Josep Llensa va demanar precaució a l'hora d'invertir, doncs aquesta modificació de crèdit ha augmentat de valor des del darrer plenari, quan va deixar-se sobre la taula. 
 
Des d'Emprenedors per Santa Cristina van sumar-se a la crítica de la manca de previsió tot afegint que no totes les qüestions de la modificació de pressupost tenen el mateix caràcter urgent, i que per tant seria més adequat deixar-ne  algunes a l'espera de la propera aprovació del pressupost per l'any vinent. 
 
Junts per Santa Cristina va recolzar l'equip de govern amb els nous projectes d'inversió,  que malgrat excepcions, comparteixen a grans trets. Una posició totalment contrària a la del Partit Popular que només va veure amb bons ulls una de les desenes d'inversions previstes. 
 
L'alcalde Xavi Sala va corregir Sebastián Mateo remarcant el seu compromís en preveure un fons per imprevistos al proper pressupost, i assegurant que totes les inversions proposades no són gratuïtes sinó que busquen atendre necessitats bàsiques del poble. Una resposta que va fer extensiva a tota la oposició, a qui recordar els seus compromisos electorals en no deixar que el poble s'estanqués i millorar-lo de la mà del ciutadà.
 
Aquest dilluns també es va portar a ple una moció de suport a l'acollida de població refugiada, que es es va aprovar amb el suport de tots els grups excepte el Partit Popular que es va abstenir.