TVCB enregistra una nova edició del Pica Lletres a Santa Cristina d'Aro

9 centres educatius del Baix Empordà participen aquesta temporada en el programa Picalletres que aquesta setmana s'està gravant a la comarca.

This text will be replaced

El concurs lingüístic, un any més, ha aterrat al Baix Empordà de la mà de La Xarxa i Televisió Costa Brava que des d'aquest dimecres enregistra les eliminatòries regionals. Fins dijous es gravaran un total de 13 programes, incloses les semifinals i la final de la comarca. A cada programa hi concurses 6 alumnes de 3r d'ESO i del que es tracta és de lletrejar paraules en català i resoldre també diferents proves que cada temporada poden canviar.

Tot plegat amb la clara intenció d'acumular amb els encerts uns punts que classificaran el centre educatiu amb una puntuació alta i que li permetran pujar esglaons fins a col·locar-se a les finals. En tot Catalunya es fan diferents eliminatòries i els instituts que guanyin aquestes finals competiran a la gran final nacional que es gravarà a finals de curs a un punt cèntric del territori català.

L'Espai Ridaura de Santa Cristina d'Aro fins divendres es converteix en el plató de televisió del Picalletres. Televisió Costa Brava hi aporta els mitjans tècnics i humans per la gravació dels 13 programes així com el presentador. La productora Antàrtida s'encarrega de la resta, és a dir, del decorat, el contingut teòric del concurs, l'organització dels centres de secundària i fins i tot del jurat que escolta atentament les respostes i en cas d'error especifica com s'escriu realment la paraula errada. El Picalletres ja té 8 edicions i ha estat subvencionat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Entretenir, fomentar la lectura en català i promoure l'ús de la llengua tan oral com escrit, aquests són els objectius amb els que va néixer el Picalletres.

Un programa que s'emetrà per Televisió Costa Brava. Els programes els trobaran també al diari digital que edita aquesta casa costabravadigital.cat.