El govern de Santa Cristina d'Aro aprova les ordenances fiscals en solitari

Santa Cristina d'Aro valida les ordenances fiscals amb el solitari vistiplau de l'equip de govern d'Esquerra Republicana, Guanyarem Santa Cristina des del Carrer i el Partit dels Socialistes. La oposició en bloc no va fer confiança a l'executiu que ha posat sobre la taula una puja del tipus municipal de l'IBI del 0'63 al 0'73% i un augment del 5'4% de la taxa d'escombraries. 
This text will be replaced
La revisió del tribut que grava els immobles repercutirà en 1.773 finques amb un valor cadastral de menys de 94.000 euros que veuran el rebut de l'IBI augmentat en 24 euros. Per contra, hi haurà 4.050 finques, un 70% dels rebuts del padró, que percebran una rebaixa d'entre 10 i 637 euros. 
 
L'equip de govern llegeix la mesura com a una tendència a la congelació de l'IBI, i assegura que malgrat tot, Santa Cristina segueix sent la població de la comarca amb el tipus més baix. L'executiu prendrà mesures per frenar l'impacte. 
 
La proposta d'ordenances fiscals no va convèncer l'oposició, que de forma unànime va reclamar una reducció de l'IBI d'entre el 5 i el 10%  i no incrementar la pressió fiscal. 
 
L'equip de govern va replicar que en cap cas s'ha apujat la pressió fiscal, i que no prendre aquesta mesura repercutiria negativament en els serveis que ha d'oferir i mantenir el municipi. 
 
Pel que fa l'augment de la taxa d'escombraries del 5'4%, l'executiu cristinenc va defensar que es tracta d'una mesura proposada inevitablement arran de l'augment del cànon de les tones de residus no reciclats que rep l'abocador de Solius.