Santa Cristina d'Aro aprova el pressupost 2016 amb 10 vots a favor i 2 en contra

Santa Cristina d'Aro ha aprovat inicial el pressupost pel 2016 amb els vots favorables de l'equip de govern d'Esquerra Republicana, Guanyarem Santa Cristina des del Carrer i el Partit Socialista més el suport dels grups a l'oposició de Convergència Democràtica i Junts per Santa Cristina. Emprenedors per Santa Cristina i el Partit Popular en canvi, no van donar-hi el seu vistiplau. 
This text will be replaced
Els números pel 2016 ascendeixen fins als 7.800.000, 128.000 euros més que l'exercici anterior. Des de l'equip de govern n'han destacat l'augment de la partida de personal, que contempla la part pendent de la paga extra del 2012, l'increment d'un 1% del sou de tots els treballadors, la incoporació d'un caporal de la Policia Local i d'una treballadora social, l'ampliació de l'horari d'atenció al públic del Punt d'Igualtat o més dedicació de la treballadora de l'Oficina de Turisme. 
 
Des de Convergència Democràtica van elogiar les millores en el capítol de personal i van fer confiança uns números que diuen que els recorden als del 2015. 
 
Un vot a favor que es va repetir també en el cas Junts per Santa Cristina, que van afirmar coincidir en línies generals amb la proposta de l'equip de govern i van elogiar-ne aspectes com la nova nau de carnaval o la cura d'associacions com Protecció Civil o els ADF. Com a colofó de la intervenció, una petició pel 2017. 
 
Ben diferent va ser la intervenció del portaveu d'Emprenedors, que va repetir reivindicacions històriques del seu grup com la falta de transperència, la prudència en les inversions, la necessitat d'amortitzar crèdit o la manca de col·laboració amb la oposició per redactar el pressupost. Uns números que, segons diuen, no han variat amb el canvi de govern.  
 
Des d'Emprenadors van presentar 18 esmenes que segons deien no van tenir-se en compte. L'alcalde Xavi Sala va negar que fos així i va subrallar la seva voluntat de diàleg. 
 
El Partit Popular tampoc va fer confiança al nou executiu. Sebastián Mateo va voler castigar amb el seu vot la poca diligènci amb la qual considera que s'ha atès les seves peticions d'informació, un fet que diu ha passat factura a l'acció de la seva formació.
 
Després de l'aprovació inicial del pressupost, el mes vinent es presentarà el pla d'inversions pel 2016, que penja del romanent de tresoreria del passat exercici.