L'escola Pedralta aconsegueix la jornada compactada fins el 2019

L'escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro és l'únic centre educatiu del Baix Empordà que se suma a les 5 escoles que des de fa 3 anys ja fan horari compactat. El 2013 Ensenyament va iniciar una prova experimental amb aquest horari intensiu que ara amplia fins el 2019 amb algunes escoles més.
D'entre les que ho han sol·licitat i se'ls hi ha concedit destaca l'escola Pedralta de Santa Cristina d'Aro que més d'un 80% de les famílies havian donat el vistiplau al canvi horari.
 
This text will be replaced
 
L'horari compactat concentra les classes de les 9 del mati fins a les 2 del migdia amb dues pauses que no superen els 30 minuts d'esbarjo. Al Baix Empordà ja fan aquest horari l'escola l'Olivar Vell d'Esclanyà, l'escola de Vall-llobrega i les escoles Vall d'Aro, Fanals i Els Estanys totes 3 de Castell-Platja d'Aro.
 
Des d'ensenyament admenten que des de que es va posar en funcionament el pla pilot el curs 2012-2013 no han parat de créixer les peticions d'escoles demanant informació. De totes maneres la Generalitat insisteix que és una experiència en fase de prova i que encara no s'ha avaluat el seu funcionament.
 
Les escoles que fan aquest horari han de garantir el servei de menjador i oferir activitats extraescolars al centre fins a les 5 de la tarda.
 
Pel curs 2016-2017 hi haurà 18 escoles catalanes noves que se sumaran a les 7 que ja participaven en el pla pilot d'Ensenyament. Unes dades que el departament ha fet públiques coincidint amb la presentació de l'oferta educativa pel proper curs a pocs dies d'obrir-se les preinscripcions escolars. Des del departament van anunciar també que estan estudiant amb 10 ajuntaments gironins oferir el servei de llar d'infants a les escoles rurals.