Paquet d'inversions a Santa Cristina amb el romanent de tresoreria

Bateria d'inversions a Santa Cristina amb els romanents de tresoreria de l'exercici 2015. El ple va validar el tancament del pressupost de l'any passat i va aprovar la incoració d'1.230.000 euros del romanent de tresoreria a projectes sobretot de manteniment i arranjament d'equipaments públics i mobiliari urbà.

VÍDEO EN PROCÉS

Entre el paquet de 29 mesures hi ha l'adequació dels carcaixells, la passera de la ruta del valcà, asfalt de diversos carrers, nous tancaments per l'escola Pedralta, arranjament de les voreres d'equipaments com el Pavelló o la nau de la brigada, millora de gorgues i camins rurals, una nova canonada al carrer admetllers o el cobriment del terra del pavelló.

També hi haurà diners per renovar equipament informàtic, i comprar material per la brigada i la Policia Local, que disposarà d'un drogotest; i per les festes com reis i carnaval. Ràdio Santa Cristina rebrà una inversió per poder posar-se en funcionament.

El paquet aprovat aquest dimecres permetrà fer una pista de Skate a la Teulera, un nou repetidor de TDT per acabar amb els problemes de recepció de la senyal televisiva, jocs infantils a totes les urbanitzacions i la redacció del projecte de la nova biblioteca.

L'oposició qüestiona dos mesures

De tots aquests projectes l'oposició en va qüestionar 2 pel seu cost i prioritat: El parc Skate a la Teulera, amb un cost de 77.000 euros i els Jocs Infantils amb un cost de 119.000 euros. La conclusió però va ser diferent. Emprenedors va utilitzar auqests dos elements per argumentar el seu vot en contra.

En canvi Junts per Santa Cristina va argumentar al contrari, que aquests dos punts no li impedeixen votar el paquest d'inversions. I més, quan el Govern ho justifica per una demanda veïnal. Jordi Oriol va estirar aquest fil per demanar pressupostos participatius de cares als propers exercicis.

Pel que fa al PP, que va votar No, Sebastian Mateo, va crear una petita picabaralla al parlar de 'dilapidar diners'. Un adjectiu que va molestar i molt al govern. El portaveu popular va demanar que le nom no faci la cosa i que es fixés l'atenció en el seu argument: Per una qüestió de prudència caldria estalviar diners del romanent.

CDC per la seva banda, va aprovar el paquet d'inversions sense comentaris adicionals a l'estar-hi d'acord.

Inversions necessàries i demandes veïnals

El Govern va justificar -ho tot o bé per necessitat, com els tancaments de l'escola Pedralta; o bé per exigències legals, com la nova senyalització de gorgues i camins; o bé per demandes veïnals com la pista de skate.