Llum verda a la granja de pollastres de Solius

Llum verda a la construcció de la Granja de Pollastres de Solius. L'Ajuntament de Santa Cristina ha donat el permís a la família Cateura perquè pugui desenvolupar un projecte que preveu l'engreix de més de 80.000 pollastres.

This text will be replaced

Es tracta d'un tràmit després que els promotors hagin aconseguit informes favorables en matèria d'urbanisme i medi ambient. La granja s'ubicarà en una finca de Solius propietat dels promotors que ja havia tingut usos agrícoles i ramadres i on fa anys que s'hi intenta desenvolupar algun projecte per treure rèdit de les terres.

Un grup de veïns prepara al·legacions

L'activitat, però, no agrada a un grup de veïns i estiuejants de la zona que creuen que el projecte  és sobredimensionat i que malmetrà la qualitat de vida i el medi ambient de l'entorn.  De fet, agrupats en la plataforma Salvem Solius, ja han anunciat al·legacions contra els permisos i informes de la Generalitat, el Consell Comarcal i l'Ajuntament Cristinenc. En aquestes al·legacions esgrimeixen el valor ecològic de la vall i la "creueltat" que suposa l'engreix industrial d'animals.  Veuen el projecte innecessari i asseguren que no porta cap valor afegit a Santa Cristina d'Aro.

Posen diversos condicionants al projecte  com ara que els nivells d'immissió sonora no superin els 52 dB , la impermeabilització dels dipòsits d'aigües residuals i control dels excrements, i mesures contra incendis forestals.

Acusen a les administracions d'actuar contra els interessos de la població i demana valentia per no "destrossar" el rerelitoral.

Fer compatible viure de la terra amb el descans dels veïns

A l'altra banda, però, hi ha els que consideren que la gent de Solius té dret a viure de les seves terres i fer compatible aquestes activitats econòmiques amb el descans dels veïns i estiuejants que visiten la zona. De fet, la família Cateura, ja va assenyalar quan van presentar el projecte que no farien cap nyap i que tindrien totes les precaucions mediambientals i d'impacte previstes per integrar la granja a l'entorn.

Notícies relacionades

Un promotor vol fer una granja de pollastres a la Vall de Solius i un grup de veïns hi està en contra (14-08-2014)

Salvem Solius presenta al·legacions contra la granja de pollastres (08-10-2014)