Es torna a obrir el debat sobre la granja de pollastres de Solius

Debat intens el que es va viure en el ple de Santa Cristina d'Aro aquest dilluns. Les pancartes reivindicant la no instal·lació de la polèmica granja o fàbrica de pollastres a la zona de Solius per part de l'associació Salvem Solius presidint la sala ja feia preveure que poc a poc s'aniria escalfant l'ambient.
This text will be replaced
Diferents partits a l'oposició i la mateixa entitat en defensa de Solius havia sol·licitat la celebració d'un ple extraordinari per parlar exclusivament de la instal·lació de la granja de més de 80.000 pollastres, però no la proposta no va acabar de tenir el quòrum necessari. Tot i així a la darrera part del ple d'agost el debat es va posar sobre la taula. Des d'Emprenedors van posar de manifest la inquietud i preocupació per part de la ciutadania davant la possible instal·lació d'aquesta granja a la zona de Solius, va instar a l'equip de govern a no quedar-se immòbil davant el que es va dir que no hi havia res a fer. Després que el Partit Popular i Junts per Santa Cristina també es sumessin a aquesta petició  l'alcalde va obrir el torn de paraula al públic.
 
Des de l'associació Salvem Solius van enviar un toc d'atenció a l'equip de govern per si havien llegit les al·legacions en contra el projecte de la granja industrial posant de manifest no entendre com es pot donar permís per construir una granja d'aquestes característiques en un paratge com aquest. L'entitat, a més, va reclamar que per poder aprovar aquest projecte caldrien diversos informes que encara no es tenen i va subratllar que el que s'hauria de fer de manera urgent és redactar un Pla Especial de protecció de la vall de Solius.
 
L'equip de govern va escoltar totes i cadascuna de les peticions que es va fer des de Salvem Solius, així com també les veus a favor que la granja tiri endavant. El propietari de la granja de Can Cateura va defensar la instal·lació d'aquesta manufactura al·legant que no és desproporcionada, no suposa cap il·legalitat i que fer-la més petita suposaria inviable econòmicament.
 
L'alcalde no va voler entrar en aquest debat que va portar diferents retrets entre veïns, propietari i els ciutadans presents al plenari. Els va convidar a assistir a l'assemblea informativa que s'ha programat per mitjans setembre on s'ha convidat a les diferents administracions implicades.
 
L'assemblea es convoca pel dilluns 19 de setembre a les 8 del vespre.