Manifestació en contra de la granja de pollastres de Solius

Llargues cues a tots els carrils al voltant del giratori principal d'accés a Santa Cristina d'Aro. La causa: la manifestació que ha convocat la Plataforma Ciutadana Salvem Solius per protestar en contra de l'aprovació de la construcció de la granja que criarà més de 80.000 pollastres a Solius i informar a tots els conductors dels motius de l'acció.
This text will be replaced
 
El principal argument de la mobilització en contra del que es considera una fàbrica de pollastre són les 853 tones de gallinassa anuals  que es generarien i que suposarien la lixivació de purins cap a l'aqüífer del Ridaura, que ja està al límit de la seva capacitat quant a contaminació i que abasteix d'aigua a uns 16.000 ciutadans de la Vall d'Aro. 
 
El 19 de setembre l'Ajuntament ha convocat una reunió informativa conjuntament amb l'Agència Catalana de l'Aigua, el Departament d'Agricultura i el de Territori i Sostenibilitat, així com el Consell Comarcal del Baix Empordà. Des de Salvem Solius demanen a l'Ajuntament, com a màxim responsable, que es faci enrere en aquesta aprovació. 
 
Els organitzadors de la protesta, a la que hi han acudit una cinquantena de persones, també han sol·licitat que es recuperi el pla especial de protecció de la Vall de Solius, un projecte que es va començar i deixar a mitges. 
 
A la mobilització s'hi ha sumat el PACMA, que ha recordat el calvari que suposarà aquesta granja pels animals i ha emplaçat als compradors a consumir carns ecològiques.