Incomoditat a Santa Cristina per la imminència de la granja de pollastres de Solius

Malestar a Santa Cristina d'Aro per la imminència de la implantació de la granja de pollastres de Solius. A la reunió informativa d'aquest dilluns, es va explicar a la ciutadania que de moment i a l'espera que la Generalitat contesti les darreres al·legacions, el projecte ha passat tots els filtres de control i per tant segueix endavant. 
This text will be replaced
Davant de la indignació d'alguns dels veïns per un projecte que temen que posi en perill el seu benestar així com el paratge de Solius, l'ajuntament va explicar que la futura granja ha obtingut tant la llicència ambiental com una declaració d'impacte ambiental favorable. No obstant això, va admetre que aquest és un tema que els és incòmode, ja que es va gestionar abans de l'entrada de l'actual equip de govern.
 
La declaració d'impacte ambiental atorgada per la Generalitat estableix que la granja no afectaria zones vulnerables ni cap espai natural protegit. A més, especifica que les degeccions no superaran els límits permesos i es gestionaran d'acord amb el reglament, que es realitzaran seguiments de la qualitat del sòl i de l'aigua subterrània, que es complirà la normativa pel que fa a prevenció d'incendis i controls de les olors o els sorolls i que no es preveuen afectacions ni a l'aigua ni a l'aqüífer protegit del Ridaura. 
 
Amb tota la normativa al dia, des de l'ajuntament s'apunta que les queixes arriben massa tard. 
 
Si la granja tira endavant, es faran controls previs a la seva posada en funcionament i posteriorment controls periòdics cada sis anys.