L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha fet un rentat de cara a un dels elements patrimonials de la vila, es tracta del safreig públic que data del 1929 i del que n'han dignificat l'aspecte.
 
Promouen la transformació social a partir de la cultura i l'accessibilitat a l'oci inclusiu. Aquesta és la feina que fa Apropa Cultura una xarxa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer que la cultura sigui accessible per a tothom
 
Aquestes són les primeres sèpies que es venen a l'Estartit i que formen part del Projecte Sèpia, una iniciativa de biòlegs i pescadors per afavorir la reproducció d'aquesta espècie i assegurar-ne així la pesca.
 
Prop de 20.000 persones han passat aquest cap de setmana per Torroella de Montgrí per viure algun dels 200 espectacles de màgia programats dins la GIMAG 2017, la 6a edició de la Fira Internacional de Màgia.
 
La Fira Internacional de la Màgia de Torroella de Montgrí ha començat a escalfar motors durant tota aquesta setmana amb la programació destinada a la màgia solidària. 
 
Llum verda a la nova zona esportiva de Torroella. L'Ajuntament ha desbloquejat l'últim obstacle per licitar i començar les obres. Un acord amb els propietaris dels terrenys permetrà tirar endavant un dels projectes més importants d'aquesta legislatura. 
 
Des de fa uns dies el Parc de les Aus de Torroella de Montgrí té un nou habitant. Els responsables del parc continuen amb l'aposta d'ampliar les espècies animals que formen aquest parc que va obrir les portes ara fa nou anys. 
 
La Fira Internacional de la Màgia de Torroella de Montgrí aposta fort per convertir-se en la trobada de màgia de referència del sud d'Europa i ho farà del 9 a l'11 de juny amb 50 artistes de 7 països, més de 50 espectacles, 200 funcions i 22 espais escènics. 
 
La companyia de dansa Cobosmika ha fet una residència artística a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí per desenvolupar un projecte de vídeodansa. Durant 5 dies, els 12 ballarins internacionals de la formació professional de Cobosmika, anomenada Cobosmika Seed's, han explorat artísticament el drama dels refugiats per mitjà d'una peça dirigida per la coreògrafa Laia Santanach
 
Les obres de remodelació del port de l'Estartit han permès que s'instal·li en aquest port de la Costa Brava una flota d'embarcacions de lloguer de luxe. Aquesta serà la primera temporada que s'ofereixi des de l'Estartit el lloguer de iots, catamarans, velers i motores amb la possibilitat d'equipar-les amb tripulació i altres serveis.
 
Del 29 de juliol al 20 d'agost, torna el Festival de Músiques de Torroella de Montgrí en la seva 37a edició. L'homenatge al pianista bilbaí Joaquín Achúcarro, que hi ha actuat de forma ininterrompuda els darrers 25 anys, és un dels plats forts d'aquesta edició. Achúcarro obrirà el festival amb el Concert per a piano i orquestra en La menor de Grieg i les Noches en los jardines de España de Falla amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Rubén Gimeno. 
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha engegat un pla pilot per proveir d'aparcaments zones del municipi amb importància estratègica, com poden ser els voltants dels centres educatius, la zona esportiva o la zona comercial del barri vell. Els aparcaments, gratuïts, es faran en solars en desús a través d'acords amb els seus propietaris. 
 
Centenars de persones han passat aquest llarg cap de setmana fer la fira Empordà Cuina i Salut de Torroella de Montgrí. S'ha posat en valor els productes de proximitat i els bons hàbits alimentaris en una fira que enguany s'ha pogut allargar quatre dies. 
 
Un dia l'escriptor Josep Pla va dir que "la cuina d'un país és el seu paisatge a la cassola" I és que per comprendre la nostra cuina primer cal observar el nostre paisatge. De fet, molt del que mengem encara ens parla de la nostra cultura. Aquest concepte és exactament el que vol explicar l'exposició "Els paisatges a la taula" que acull el Museu de la Mediterrània des d'aquest divendres fins al 5 de juny i que es complementa amb les jornades de Cuina i Salut de Torroella de Montgrí.
 
Que les imatges d'un correbous no es tornin a veure a Torroella ha valgut un reconeixement del Col·legi d'Advocats de Girona. La Comissió de Defensa dels Drets dels Animals guardona l'Ajuntament per haver prohibit els correbous en el debut dels premis Ànima.
 
Imatge virtual del Mar de Llibres de l'Estartit. La nova biblioteca està en període d'exposició pública i aviat serà una realitat. Un nom escollit per votació popular i uns espais pensats per tenir un centre cultural adaptat a les necessitats del poble i del Segle XXI. 
 
El vendaval d'un IVA cultural indecent no ha impedit que l'Ítaca es continuï enlairant i malgrat totes les turbulències, ho fa més que mai. El festival de cultura i acció de l'Empordà ha presentat a La Pera una edició rècord amb un 25% més d'espectacles, nous escenaris, artistes premiats i internacionals i el desambarcament a Barcelona. 
 
La plaça del Timó de l'Estartit ha estat des de fa anys el centre d'oci nocturn per excel·lència de la vila i com a conseqüència un punt de concentració d'aldarulls i problemes acústics. Per lluitar contra això, l'Ajuntament de Torroella fa onze anys, va decidir suspendre la concessió de noves llicències per bars i bars musicals i per no perdre l'oci nocturn va intentar buscar altres punts on ubicar aquesta atracció.
 
Els Manel han trepitjat per primera vegada l'escenari de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí i ho han fet aquest dissabte presentant el seu darrer disc titulat "Jo Competeixo"
 
Després d'anys d'esperar les reivindicades obres del passeig del Molinet i havent-se enllestit en menys de mig any aquest dimarts el delegat del govern espanyol Enric Millo s'ha pogut passejar pel remodelat passeig orgullós per la inversió feta per l'Estat.
 
Aquest dissabte 15 d'abril Manel presenta el seu darrer treball "Jo Competeixo" a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí. Ens en parlen Blai Molina, de Massís del Montgrí Produccions Artístiques, i Marc Roura, responsable de programació de l'Espai Ter.  
 
Vist i no vist. El número 23.417 de la Grossa de Sant Jordi ha volat en només mitja hora de Casa Cigar de Torroella de Montgrí. Aquest estanc va rebre per sorteig el que s'ha convertit en un dels números més buscats de la nova loteria de Sant Jordi, la data 23 del 4 del 2017 que fa honor a la diada que dóna nom al sorteig.
 
Després de Setmana Santa començaran les obres del futur Espai Medes de l'Estartit. El Club Nàutic l'Estartit és el primer que aposta econòmicament per aquest centre d'interpretació de l'ambient marí del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter que necessita d'una inversió total d'1 milió i mig d'euros.
 
Un any més les Trobades de Música Mediterrània han sacsejat amb força l'agenda cultural de Torroella de Montgrí, i amb aquesta edició ja en van dotze. Enguany la cita ha arribat amb més novetats i canvis que mai. La més destacable d'elles és que les trobades ja no se centren en una regió específica del Mediterrani sinó que es dediquen a un tema: l'exili
 
Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest matí el Centre Social Alliberat l'Obrador de Torroella de Montgrí i un immoble de la mateixa finca on hi vivien cinc persones sense recursos des de feia sis anys. La finca, sota amenaça judicial des del mes de maig passat, està situada al carrer Sant Agustí i és propietat d'Aliseda Immobiliària, del grup del Banc Popular.  
 
L'Associació d'Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí inaugura aquest dissabte la 5a edició del Festival Mirades, que comptarà amb una setzena d'exposicions en diferents espais del municipi i de poblacions veïnes a més d'activitats paral·leles al voltant de la fotografia.
 
Intervenen: Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània i Mireia Mena, coordinadora artística de l'esdeveniment.
 
Aquesta imatge no es tornarà a produir a Torroella de Montgrí. El Parlament de Catalunya ha aprovat treure el municipi torroellenc del llistat de pobles catalans que celebren la festa de les vaquetes. 
 
La majoria dels que entren a Can Francès s'emporten una coca del Montgrí sota el braç. Fa moltes dècades que aquesta fleca centenària de Torroella de Montgrí elabora aquest pa que es presenta en forma rodona i preparat per tallar-lo en porcions.
 
Els queden 33 dies per aconseguir els 4200 euros restants que ajudarien a recuperar les poblacions de sèpia i calamar al Baix Empordà. El Projecte Sèpia és el responsable d'aquesta recaptació que per ara a recolllit 800 euros a través de verkami, un sistema de micromassenatge. L'objectiu és arribar aconseguir-ne  uns 5.000 euros.
 
Torroella de Montgrí vol acabar amb les contínues cues de cotxes que es creen a l'estiu a l'entrada sud al municipi pel pont que travessa el riu Ter.
 
  L'Estartit gaudeix d'un nou consultori local que forma part de l'Àrea Bàsica de Salut de Torroella de Montgrí. Està situat al centre de la vila, al carrer Eivissa i és el doble de gran que l'anterior equipament.
 
Europa i el món es troben en una cruïlla. La situació actual està regida per l'incertesa i el dubte davant un canvi de paradigma que ja està començant a tenir els seus primers brots, com poden ser l'elecció de Donald Trump com a president dels Estats Units, l'auge de l'extrema dreta al vell continent o la crisi dels refugiats. Amb aquest punt de partida com a eix central es va vertebrar l'XI Jornada de Política Internacional del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.   
 
L'ajuntament de Torroella de Montgrí avisa que els efectes del canvi climàtic sobre el mar i la sorra de les platges són un problema que cal combatre amb urgència.
 
L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, assegura que no tornaran els correbous al municipi malgrat el que digui el Parlament. El batlle repassa altres qüestions d'actualitat com les inversions en carreteres, la segona fase de desurbanització de La Pletera, l'estat de la façana marítima o la preparació dels ajuntaments davant de la imminència del referèndum.
 
L'Estat reitera el seu compromís per buscar una solució definitiva pels Griells i disposa d'una estudi detallat sobre les dinàmiques marines i la problemàtica que afecta la platja i el passeig d'aquesta zona de l'Estartit.
 
Així sonen els "Despit", 8 nois del Baix Empordà que han donat una embranzida a un projecte musical que van iniciar al 2013. El 14 d'abril presentaran a La Mirona de Salt el nou directe així com LP "Fa molt temps" del que a finals de mes ja se'n podrà veure el videoclip.
 
Sorpresa majúscula a Torroella de Montgrí pel serial dels correbous, que contra tot pronòstic encara no ha arribat a la seva fi. La Comissió d'Economia del Parlament ha refusat treure Torroella de l'annex de l'annex de municipis on s'hi celebren correbous, malgrat que sí que ho ha fet en el cas d'Olot i Roses, que van presentar una esmena conjunta a la llei de mesures del pressupost amb el municipi  baixempordanèsper quedar-ne fora.
 
Ja fa anys que el món digital s'està menjant els formats físics en gairebé tots els sectors. Un dels casos d'èxit que sobreviu a les noves tecnologies és el dels cromos. L'empresa Panini, amb seu estatal a Torroella de Montgrí, és un dels símbols de la resistència i, fins i tot, el creixement d'un món que, lluny de caducar, enamora a noves generacions.   
 
Els veïns de Torroella de Montgrí i l'Estartit han reciclat durant el 2016 el 47% de tots els residus generats, aquesta dada confirma la tendència positiva dels darrers dos anys en relació amb l'increment de la recollida selectiva de residus urbans i la disminució del rebuig, és a dir, del que es porta directament a l'abocador.
 
Els veïns de Torroella de Montgrí i l'Estartit han reciclat durant el 2016 el 47% de tots els residus generats, aquesta dada confirma la tendència positiva dels darrers dos anys en relació amb l'increment de la recollida selectiva de residus urbans i la disminució del rebuig, és a dir, del que es porta directament a l'abocador.
 
Són les cares del Segle XXI d'una escola històrica que ha evolucionat en paral·lel a l'evolució de la societat estardidenca. D'un centre educatiu petit i de poble a un col·legi multicultural. L'edifici de l'Escola Portitxol de l'Estartit celebra 25 anys amb els pros i contres de l'actual model escolar de Catalunya. Un pas endavant per un centre educatiu d'abans de la Guerra Civil però amb la necessitat d'adaptar-se constantment als canvis ràpids de la societat catalana d'aquestes darreres dues dècades.
 
El festival ÍTACA continua desgranant en compta gotes la seva programació de cara l'edició 2017. Tortell Poltrona & Albert Pla presentaran 'Projecte PP'. 
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol obrir el nucli al riu i ordenar tot l'entorn que hi ha al voltant del Ter, amb especial ènfasis en l'Espai Ter. Es tracta d'un dels projectes urbanístics estrella d'aquesta legislatura i que donarà un nou impuls a l'equipament que té la millor sonoritat de la Costa Brava.
 
Que el Baix Empordà té sang carnavalesca no és cap descobriment, la tradició del carnestoltes està molt arrelada als pobles de la comarca, una tradició que es viu tan a casa com a l'escola. Els centres educatius participen activament per transmetre aquest apunt de la cultura popular que és seguit per milers de persones.
 
Torroella de Montgrí es disposa a obrir i arxivar la carpeta de les cues a la rotonda d'entrada del poble. El consistori vol tirar endavant aquesta legislatura un conjunt d'obres que haurien de facilitar l'entrada al poble pel pot del riu Ter i que la gent que va a l'Estartit no necessiti entrar a Torroella. L'operació consistiria en construir dos vials. Un que desviaria el trànsit cap a l'Espai Ter i un altre que portaria el trànsit rodat a l'Estartit.
 
L'Ajuntament de Torroella té diversos fronts oberts a la que és la façana marítima del municipi, la primera línia de mar de l'Estartit. El govern vol ordenar i lligar entre sí les diferents intervencions que s'han fet, s'estan fent i es faran en aquesta zona tan turística.
 
Uns desconeguts han fet explotar aquesta matinada un explosiu casolà en un caixer automàtic de l'Estartit per robar-lo. Els fets han passat a 2/4 de 6 de la matinada a l'Avinguda de Grècia i la deflagració ha afectat una immobiliària que hi ha al costat.  Els Mossos d'Esquadra han explicat a Joy fm que han obert una investigació criminal per esclarir les causes dels fets.
 
La Pletera de L'Estartit ha celebrat del Dia Mundial de les Zones Humides amb la segona intervenció del projecte artístic "Llocs, memòria i salicòrnies", que en aquesta ocasió s'ha centrat principalment en la presentació dels murals que ha pintat Jofre Oliveras.  
 
Torroella de Montgrí ha reduit les emissions de diòxid de carboni un 8% en 11 anys, aconseguint passar de les 89.127 tones del 2005 a 81.954 a finals del 2016. Aquesta fita s'ha assolit gràcies a les accions ja completades del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible. Si hi afegim les que estan en curs, que finalitzaran el 2017, es deixarà d’emetre un total de 18.024 tones de CO2.  
 
Amant de la seva terra i de la seva gent a l'artista Joan Fuster no li van caldre gaires viatges per veure clar que la seva màxima font d'inspiració es trobava a Torroella i l'Estartit.
 
De l'enrenou del carrer durant la Festa Major, a l'acústica exquisita d'un gran auditori. L'Espai Ter de Torroella de Montgrí enceta aquest dissabte a dos quarts de vuit una de les seves grans apostes per aquest semestre: el Cicle de Grans Orquestres.  
 
Amb un Mozart, l'orquestra Els Montgrins encetava el nou cicle de grans orquestres a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí. Una aposta per la música d'orquestra i un homenatge a tots aquells que l'han fet majestuosa amb cançons emblemàtiques que ja formen part de la història del nostre país. Un d'ells són Els Montgrins, són l'orquestra en actiu més antiga de Catalunya i que enguany celebren 133 anys des de la seva fundació.
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha recollit el compromís de Costes per trobar una solució definitiva i a mig termini pels problemes que pateix l'urbanització de Griells amb els temporals marítims.