Aquesta imatge no es tornarà a produir a Torroella de Montgrí. El Parlament de Catalunya ha aprovat treure el municipi torroellenc del llistat de pobles catalans que celebren la festa de les vaquetes. 
 
La majoria dels que entren a Can Francès s'emporten una coca del Montgrí sota el braç. Fa moltes dècades que aquesta fleca centenària de Torroella de Montgrí elabora aquest pa que es presenta en forma rodona i preparat per tallar-lo en porcions.
 
Els queden 33 dies per aconseguir els 4200 euros restants que ajudarien a recuperar les poblacions de sèpia i calamar al Baix Empordà. El Projecte Sèpia és el responsable d'aquesta recaptació que per ara a recolllit 800 euros a través de verkami, un sistema de micromassenatge. L'objectiu és arribar aconseguir-ne  uns 5.000 euros.
 
Torroella de Montgrí vol acabar amb les contínues cues de cotxes que es creen a l'estiu a l'entrada sud al municipi pel pont que travessa el riu Ter.
 
  L'Estartit gaudeix d'un nou consultori local que forma part de l'Àrea Bàsica de Salut de Torroella de Montgrí. Està situat al centre de la vila, al carrer Eivissa i és el doble de gran que l'anterior equipament.
 
Europa i el món es troben en una cruïlla. La situació actual està regida per l'incertesa i el dubte davant un canvi de paradigma que ja està començant a tenir els seus primers brots, com poden ser l'elecció de Donald Trump com a president dels Estats Units, l'auge de l'extrema dreta al vell continent o la crisi dels refugiats. Amb aquest punt de partida com a eix central es va vertebrar l'XI Jornada de Política Internacional del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.   
 
L'ajuntament de Torroella de Montgrí avisa que els efectes del canvi climàtic sobre el mar i la sorra de les platges són un problema que cal combatre amb urgència.
 
L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, assegura que no tornaran els correbous al municipi malgrat el que digui el Parlament. El batlle repassa altres qüestions d'actualitat com les inversions en carreteres, la segona fase de desurbanització de La Pletera, l'estat de la façana marítima o la preparació dels ajuntaments davant de la imminència del referèndum.
 
L'Estat reitera el seu compromís per buscar una solució definitiva pels Griells i disposa d'una estudi detallat sobre les dinàmiques marines i la problemàtica que afecta la platja i el passeig d'aquesta zona de l'Estartit.
 
Així sonen els "Despit", 8 nois del Baix Empordà que han donat una embranzida a un projecte musical que van iniciar al 2013. El 14 d'abril presentaran a La Mirona de Salt el nou directe així com LP "Fa molt temps" del que a finals de mes ja se'n podrà veure el videoclip.
 
Sorpresa majúscula a Torroella de Montgrí pel serial dels correbous, que contra tot pronòstic encara no ha arribat a la seva fi. La Comissió d'Economia del Parlament ha refusat treure Torroella de l'annex de l'annex de municipis on s'hi celebren correbous, malgrat que sí que ho ha fet en el cas d'Olot i Roses, que van presentar una esmena conjunta a la llei de mesures del pressupost amb el municipi  baixempordanèsper quedar-ne fora.
 
Ja fa anys que el món digital s'està menjant els formats físics en gairebé tots els sectors. Un dels casos d'èxit que sobreviu a les noves tecnologies és el dels cromos. L'empresa Panini, amb seu estatal a Torroella de Montgrí, és un dels símbols de la resistència i, fins i tot, el creixement d'un món que, lluny de caducar, enamora a noves generacions.   
 
Els veïns de Torroella de Montgrí i l'Estartit han reciclat durant el 2016 el 47% de tots els residus generats, aquesta dada confirma la tendència positiva dels darrers dos anys en relació amb l'increment de la recollida selectiva de residus urbans i la disminució del rebuig, és a dir, del que es porta directament a l'abocador.
 
Els veïns de Torroella de Montgrí i l'Estartit han reciclat durant el 2016 el 47% de tots els residus generats, aquesta dada confirma la tendència positiva dels darrers dos anys en relació amb l'increment de la recollida selectiva de residus urbans i la disminució del rebuig, és a dir, del que es porta directament a l'abocador.
 
Són les cares del Segle XXI d'una escola històrica que ha evolucionat en paral·lel a l'evolució de la societat estardidenca. D'un centre educatiu petit i de poble a un col·legi multicultural. L'edifici de l'Escola Portitxol de l'Estartit celebra 25 anys amb els pros i contres de l'actual model escolar de Catalunya. Un pas endavant per un centre educatiu d'abans de la Guerra Civil però amb la necessitat d'adaptar-se constantment als canvis ràpids de la societat catalana d'aquestes darreres dues dècades.
 
El festival ÍTACA continua desgranant en compta gotes la seva programació de cara l'edició 2017. Tortell Poltrona & Albert Pla presentaran 'Projecte PP'. 
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol obrir el nucli al riu i ordenar tot l'entorn que hi ha al voltant del Ter, amb especial ènfasis en l'Espai Ter. Es tracta d'un dels projectes urbanístics estrella d'aquesta legislatura i que donarà un nou impuls a l'equipament que té la millor sonoritat de la Costa Brava.
 
Que el Baix Empordà té sang carnavalesca no és cap descobriment, la tradició del carnestoltes està molt arrelada als pobles de la comarca, una tradició que es viu tan a casa com a l'escola. Els centres educatius participen activament per transmetre aquest apunt de la cultura popular que és seguit per milers de persones.
 
Torroella de Montgrí es disposa a obrir i arxivar la carpeta de les cues a la rotonda d'entrada del poble. El consistori vol tirar endavant aquesta legislatura un conjunt d'obres que haurien de facilitar l'entrada al poble pel pot del riu Ter i que la gent que va a l'Estartit no necessiti entrar a Torroella. L'operació consistiria en construir dos vials. Un que desviaria el trànsit cap a l'Espai Ter i un altre que portaria el trànsit rodat a l'Estartit.
 
L'Ajuntament de Torroella té diversos fronts oberts a la que és la façana marítima del municipi, la primera línia de mar de l'Estartit. El govern vol ordenar i lligar entre sí les diferents intervencions que s'han fet, s'estan fent i es faran en aquesta zona tan turística.
 
Uns desconeguts han fet explotar aquesta matinada un explosiu casolà en un caixer automàtic de l'Estartit per robar-lo. Els fets han passat a 2/4 de 6 de la matinada a l'Avinguda de Grècia i la deflagració ha afectat una immobiliària que hi ha al costat.  Els Mossos d'Esquadra han explicat a Joy fm que han obert una investigació criminal per esclarir les causes dels fets.
 
La Pletera de L'Estartit ha celebrat del Dia Mundial de les Zones Humides amb la segona intervenció del projecte artístic "Llocs, memòria i salicòrnies", que en aquesta ocasió s'ha centrat principalment en la presentació dels murals que ha pintat Jofre Oliveras.  
 
Torroella de Montgrí ha reduit les emissions de diòxid de carboni un 8% en 11 anys, aconseguint passar de les 89.127 tones del 2005 a 81.954 a finals del 2016. Aquesta fita s'ha assolit gràcies a les accions ja completades del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible. Si hi afegim les que estan en curs, que finalitzaran el 2017, es deixarà d’emetre un total de 18.024 tones de CO2.  
 
Amant de la seva terra i de la seva gent a l'artista Joan Fuster no li van caldre gaires viatges per veure clar que la seva màxima font d'inspiració es trobava a Torroella i l'Estartit.
 
Amb un Mozart, l'orquestra Els Montgrins encetava el nou cicle de grans orquestres a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí. Una aposta per la música d'orquestra i un homenatge a tots aquells que l'han fet majestuosa amb cançons emblemàtiques que ja formen part de la història del nostre país. Un d'ells són Els Montgrins, són l'orquestra en actiu més antiga de Catalunya i que enguany celebren 133 anys des de la seva fundació.
 
De l'enrenou del carrer durant la Festa Major, a l'acústica exquisita d'un gran auditori. L'Espai Ter de Torroella de Montgrí enceta aquest dissabte a dos quarts de vuit una de les seves grans apostes per aquest semestre: el Cicle de Grans Orquestres.  
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha recollit el compromís de Costes per trobar una solució definitiva i a mig termini pels problemes que pateix l'urbanització de Griells amb els temporals marítims.
 
  L'Espai Ter obre les portes convertit en un autèntic mercat de roba i complements. Es tracta de la Fira Rebaixes que durant el 20, 21 i 22 de gener s'ha instal·lat en aquest espai de Torroella de Montgrí. Són aproximadament 12 botigues de Torroella les que han decidit canviar per uns dies el seu establiment habitual per una d'aquestes paradetes. 
 
El director de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí, Toni Roviras, i el regidor de l'equipament, Josep Martinoy, passen per l'espai de l'Entrevista per presentar la programació del nou semestre a l'espai. Ens descobriran també les principals novetats, com el nou cicle d'orquestres o uns abonaments especials per accedir a l'equipament a bon preu.
 
La família de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí ha presentat la programació estable del primer semestre de l'any amb 20 propostes de teatre, música i arts escèniques. 
 
Torroella de Montgrí vol un nou model de mobilitat urbana, més sostenible, accessible i segur i ho farà a través d'un pla de mobilitat que en part, decidiran els mateixos habitants del municipi. Per fer-ho, el municipi baix empordanès ha organitzat un procés participatiu en el qual s'obrirà un debat amb la ciutadania per recollir el màxim d'opinions, preocupacions i propostes.
 
El Parc Natural Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha obtingut la Carta Europea de Turisme Sostenible per la Federació EUROPARC, a Brusel•les. Es tracta d’un prestigiós guardó que acretidta que el desenvolupament del turisme a l’indret es fa de forma sostenible. 
 
L'ajuntament de Torroella de Montgrí ha posat en marxa una aplicació de móbil perquè els comerciants alertin la Policia Local en cas d'emergència. Malgrat que l'índex d'aldarulls a Torroella i l'Estartit és baix, des de la regidoria de seguretat ciutadana s'ha impulsat aquesta nova app amb l'objectiu d'incrementar la percepció de seguretat i reduir alhora el temps de resposta del cos policial en cas d'urgència.
 
Són acords de ple que es van adoptar a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí en època franquista i que ara des del Consistori es volen derogar. És el cas del pont de l'entrada de Torroella que actualment encara està registrat com a "Puente del Tiniente General Orgaz" i que ara passarà a ser "El Pont del Ter", com popularment es coneix. 
 
El pastor local Jordi Muxach amb la seva gossa Sendy s'ha emportat el 25è concurs de gossos d'atura que s'ha celebrat aquest diumenge en motiu de la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí. Muxach va guanyar 5 vegades amb la gossa Coloma, 3 cops amb la Sit, 2 amb la Kiss i també 2 amb la Sendy.
 
L'Alcalde de Torroella de MontgríJosep Maria Rufí, va fer treure una bandera de Plataforma per Catalunya del concurs de gossos d'atura de la Fira de Sant Andreu.
 
Només una estona a la rotonda d'entrada del poble i ja es pot fer una idea del volum de cotxes que cada dia entren a Torroella de Montgrí i l'Estartit.
 
Aquest cap de setmana torna una de les Fires agrícoles, ramaderes i comercials amb més història de Catalunya. Torroella de Montgrí està a punt per celebrar la centenària Fira de Sant Andreu que arriba a les 623 edicions amb un programa centrat aquest any en la ramaderia.
 
Els pescadors de l'angula del Ter capturen entre 140 i 150 quilos d'angules durant un any. Una producció inferior a les d'altres indrets però que ve limitades per les mides reduïdes del riu. 
 
Fort correctiu a una UE l'Estartit que s'enfonsa a la part baixa de la classificació. Les de Robert Cornfield van encaixar una dolorosa derrota per 0-3 contra l'AEM.
 
El platjarenc Adrià Tauler és el nou campió de Catalunya de trec enganxat. Aquesta és una modalitat de carro de cavall consistent en 20 quilòmetres d'orientació, una prova d'aires on el cotxer ha de demostrar que domina el pas, el trot i el galop i la superació de 16 obstacles que imiten la naturalesa, com baixades precipitades o girs tancats. 
 
Aquest matí s’han alliberat 800 exemplars de fartet (Aphanius iberus) a les llacunes de la Pletera, a l’Estartit. L'alliberament s’ha fet tant a les basses existents, com a les noves que s’han generat en el marc del projecte Life Pletera. Aquesta acció és fruit d'una col·laboració entre els parcs natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter (PNMMBT) i el Centre Ictiològic del Parc Natural del Delta de l’Ebre per preservar aquesta espècie, que es troba en perill d'extinció a la Mediterrània.
 
El CR Els Senglars de Torroella de Montgrí - L'Estartit van caure de forma clara per 7 a 38 davant d'un Castelldefels molt fort que és lider del Grup B de Divisió d'Honor Catalana
 
Torroella de Montgrí i l'Estartit donen suport als encausats per temes relacionats amb el procés independentista i es mostra favorable a un referèndum d'independència.
 
Derrota de l'Estartit a casa per la mínima. Les dones de Robert Cornfield van encaixar un dolorós 0-1 contra el Son Sardina que frena en sec la millora experimentada en els darrers partits.
 
El govern de Torroella de Montgrí ha aprovat el seu primer pressupost amb el vot en contra de l'oposició. El pressupost pel 2017 s'enfila als 17milions 858 mil euros amb una partida per inversions de gairebé 2 milions 200 mil euros.
 
La bandera indica que ens trobem a l'Ajuntament però a l'era digital, la seva seu no només es troba físicament a la Plaça de la Vila sinó també a qualsevol lloc del món amb accés a internet.
 
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit iniciarà en breu el desplegament dels 5 projectes d'inversió municipal que es van posar a consulta popular: el refugi d’animals, els horts comunitaris, l’adequació de l’entorn de l’Espai Ter, les inversions en patrimoni i la priorització en l’asfaltatge de carrers.
 
Victòria contundent de l'Estartit a Porto Cristo. Les dones de Robert Cornfield van endussar set gols al conjunt mallorquí en un partit en el que els va sortir tot bé. El conjunt empordanès va realitzar el millor partit de la temporada dominant el control del joc i generant molt de perill a l'àrea rival.
 
  El Secretari d'Estat de Medi Ambient, Pablo Saavedra, reconeix que hi ha hagut retard en les obres del passeig del Molinet i espera que ara es compleixin els terminis previstos. 
 
L'Estartit va demostrar raça i capacitat de sacrifici en un complicadíssim contra l'Europa. Les dones de Robert Cornfield va donar una molt bona imatge i van sobreposar-se a un gol inicial i matiner de les barcelonines.
 
Estem quasi com el 2.008. Aquest és el crit d'alerta que fan els regants del Ter davant la greu situació de sequera que viu la conca del Ter. Com que l'experiència és un grau, veuen amb temor com s'està repetint la situació d'un any que va anar d'un pèl que no es fan restriccions de l'aigua de boca a nivell generalitzat.
 
Era la imatge més esperada i en abscència seva, la visualització de la manca de paraula de l'Estat. Dos anys després, Costes ha complert la seva promesa i han començat les obres del Passeig Marítim del Molinet.
 
Torroella de Montgrí va aprovar unes ordenances fiscals que congelen els impostos i rebaixen un 3% i 2% la taxa d'escombraries tant per industrials com per particulars. L'equip de govern va portar a ple uns comptes continuistes respecte els de l'anterior executiu liderat per Jordi Cordon i que aposten per reduir l'endeutament municipal i anar en la línia d'abaixar la pressió fiscal al ciutadà.