Torroella de Montgrí elaborarà un pla de mobilitat

Només una estona a la rotonda d'entrada del poble i ja es pot fer una idea del volum de cotxes que cada dia entren a Torroella de Montgrí i l'Estartit.

This text will be replaced

Concretament de mitjana hi ha 29.257 desplaçaments a Torroella i 9.350 a l'Estartit. Una situació que es multiplica exponencialment a l'estiu amb 29.755 i 87.774 viatges diaris.

Aquestes dades han sortit de la diagnosi que l'Ajuntament ha encarregat abans de planificar les accions per pacificar el trànsit al municipi. Un diagnosi que bàsicament conclou que utilitzem massa el cotxe.

Millores a fer

Per tal d'afavorir la pacificació del municipi i un centre urbà sense cotxes, el pla haurà de millorar diverses coses. Un primer, els carrils bici. Avui molts d'ells discontinus i sense una planificació global. Un segon és la construcció de vials cap a l'Espai Ter i l'Estartit.

Un altre element, que en aquest cas haurà de ser amb la complicitat d'altres administracions, és l'arranjament de les carreteres que porten cap a Torroella de Montgrí.

Els cotxes ocupen la meitat dels aparcaments gratuïts

L'estudi, a més d'assenyalar vicis i mancanes pel que fa a la mobilitat també assenyala potencials. Per exemple que al municipi hi ha aparcament de sobres per tots els cotxes. De fet, tots els cotxes dels dos nuclis emplenen només la meitat de l'espai gratuít disponible.

Això si, els gestors de la mobilitat hauran de tenir molt presents aquests xifres abans de fer qualsevol actuació: Torroella és el vuitè municipi de Catalunya amb més variació de població entre Estiu i Hivern i l'Estartit multiplica quasi per 10 la seva mobilitat en època de vacacnes.