Torroella de Montgrí deroga acords d'exaltació franquista del municipi

Són acords de ple que es van adoptar a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí en època franquista i que ara des del Consistori es volen derogar. És el cas del pont de l'entrada de Torroella que actualment encara està registrat com a "Puente del Tiniente General Orgaz" i que ara passarà a ser "El Pont del Ter", com popularment es coneix. 
This text will be replaced
 
Malgrat que ja ningú feia servir el nom franquista, l'equip de Govern de Torroella ha volgut portar al ple una proposta d'acord per tal d'eliminar no només aquest símbol franquista sinó també una sèrie d'acords d'exaltació que es van adoptar l'Ajuntament de Torroella des del 1939 fins a la mort de Franco.
 
 
Aquest gest institucional s'emmarca en l'esperit de la Llei del Memorial Democràtic i la Llei de la Memòria Històrica. Aquesta llei, entre altres mesures ordena la retirada de tots els símbols i monuments públics que honorin o recordin el franquisme. Un d'ells és el pont de Torroella, que a més, té molta història arrelada al poble de Torroella.
 
Es tracta d'un acte simbòlic que també escombrarà acords com el de contribució amb 50 pessetes a la construcció del Valle de los Caídos i amb la de 5.000 pessetes pel solar on s'havia de construir el Govern Civil de Girona.