Premiat el model de turisme sostenible del Parc del Montgrí

El Parc Natural Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha obtingut la Carta Europea de Turisme Sostenible per la Federació EUROPARC, a Brusel•les. Es tracta d’un prestigiós guardó que acretidta que el desenvolupament del turisme a l’indret es fa de forma sostenible. 
This text will be replaced
Els objectius de la carta són preservar el patrimoni per mitjà del foment al coneixement i el suport als espais naturals protegits per conservar-lo per les generacions actuals i futures, i alhora millorar el desenvolupament sostenible i la gestió del turisme al territori. 
 
És la primera vegada que el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter rep aquesta distinció. De fet, es tracta d’un projecte jove, creat l’any 2010, que aglutina sota un mateix paraigües aiguamolls, platges, rius, dunes, muntanya i penya-segats regats per la vista de tot l’Empordà. 
 
El parc avança mitjançant diverses línies de gestió, la principal de les quals és la de la conservació de l’espai. Alhora, es treballa fent divulgació de l’ús públic i educació ambiental i donant suport al desenvolupament local mitjançant el turisme sostenible, l’agricultura i les bones pràctiques. De fet, després de rebre aquest guardó, l’objectiu serà aconseguir distintius pels productes de la zona i seguir treballant per tenir un parc consolidat. 
 
La Carta Europea de Turisme Sostenible s’ha també a la zona volcànica de la Garrotxa i el Montseny, que renoven el guardó fins el 2020.