Els ciutadans de Torroella i l'Estartit podran decidir sobre el model urbà de mobilitat que volen al seu poble

Torroella de Montgrí vol un nou model de mobilitat urbana, més sostenible, accessible i segur i ho farà a través d'un pla de mobilitat que en part, decidiran els mateixos habitants del municipi. Per fer-ho, el municipi baix empordanès ha organitzat un procés participatiu en el qual s'obrirà un debat amb la ciutadania per recollir el màxim d'opinions, preocupacions i propostes.

This text will be replaced

El procés constarà en tres fases: La primera, en una diagnosi participada per tal de conèixer quines són les problemàtiques i oportunitats que detecten els veïns i veïnes sobre la mobilitat del municipi. En segon lloc i un cop acabat el termini, aquestes propostes s'avaluaran i si escau, s'inclouran al futur pla. Per últim, abans de l'aprovació definitiva, es farà una presentació dels resultats finals.

 
De fet, des de fa uns mesos l'Ajuntament ja va fer un primer diagnòstic per veure la situació en què es trobava el municipi i els resultats van concloure que s'utilitza massa el cotxe. El 74% dels desplaçaments a Torroella es realitzen amb vehicle privat i perquè ens fem una idea, concretament de mitjana hi ha 29.000 desplaçaments diaris a Torroella i 9.300 a l'Estartit. Una xifra que es multiplica exponencialment durant els mesos d'estiu. Amb aquests resultats, l'Ajuntament ja s'han pogut considerar quines són les millores que s'haurien de fer al municipi, com l'arranjament d'algunes carreteres i carrers i del carril bici.
 
Tots els ciutadans de Torroella i l'Estartit que vulguin participar en aquesta primera fase ho podran fer o bé, emplenant la butlleta d'aportacions o assistint a les jornades ciutadanes de diagnosi on es debatrà sobre aquesta qüestió.