Torroella recorda a l'artista Joan Fuster

Amant de la seva terra i de la seva gent a l'artista Joan Fuster no li van caldre gaires viatges per veure clar que la seva màxima font d'inspiració es trobava a Torroella i l'Estartit.
This text will be replaced
Aquest gener s'han cumplert 100 anys del naixement de l'artista i d'alguna manera el seu poble li vol tornar tot el que ell artísticament i fins i tot a nivell documental ha deixat. Una cinquantena d'obres, totes elles del fons familiar de Joan Fuster s'exposen al Museu de la Mediterrània en una mostra que es titula 'Joan Fuster. Una mirada personal'. A través de les obres exposades es narra la trajectòria d'aquest personatge local conegut per les seves aquarel·les però també per les marines i els paisatges torroellencs. El 1974 es va atrevir amb un surrealisme tardà que va batejar com estrambotisme i on modificava la forma i el tamany d'objectes quotidians per donar-los un nou sentit.
 
Joan Fuster va ser un artista polifacètic. A l'exposició també hi ha una mostra de les escultures de l'artista, va ser compositor de música i s'ha aprofitar per ambientar la mostra retrospectiva de Fuster amb la seva sardana 'Nit de lluna plena'. També s'hi poden veure els llibres i petits escrits que l'autor va fer i que han permès conservar anècdotes locals. La família també ha portat els fulletons d'algunes exposicions de l'artista així com els retalls de diaris on es parla d'ell. A la inauguració s'hi van aplegar familiars, amics i coneguts de l'artista.