Torroella de Montgrí redueix un 8% les emissions de CO2

Torroella de Montgrí ha reduit les emissions de diòxid de carboni un 8% en 11 anys, aconseguint passar de les 89.127 tones del 2005 a 81.954 a finals del 2016. Aquesta fita s'ha assolit gràcies a les accions ja completades del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible. Si hi afegim les que estan en curs, que finalitzaran el 2017, es deixarà d’emetre un total de 18.024 tones de CO2.  
This text will be replaced
El PAES és un document aprovat el 2013 que recull 74 accions que abasten àmbits diversos com l'enllumenat públic i d'equipaments municipals, el transport, la producció d'energia elèctrica o la calefacció i refrigeració d'equipaments municipals. 
 
De moment l'ajuntament torroellenc avança a bon ritme, ja que tot i que el pla té encara un marge de 4 anys per desenvolupar-se actualment ja s'han implementat un 81'74% de les accions que preveu. L'any de la seva finalització, el 2020, s'haurà reduit un total de 22.054 tones de CO2. 
 
Des de la regidoria de Medi ambient valoren molt positivament les xifres, que diuen que demostren l'efectivitat real de les accions planificades així com el compromís del municipi amb el medi ambient, la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. Recorden també que aquestes mesures, a banda d'un benefici ambiental, reverteixen en un estalvi econòmic important per a les arques municipals, sobretot en termes d'enllumenat i consum energètic.
 
Totes aquestes conclusions s'han extret gràcies a l'informe d'implantació del PAES, que es realitza cada quatre anys i un cop aprovat s’enviarà a la l’Oficina del Pacte d’Alcaldes per a l’Energia Sostenible de la Comissió Europea perquè sigui registrat.