Les escoles preparen el carnaval

Que el Baix Empordà té sang carnavalesca no és cap descobriment, la tradició del carnestoltes està molt arrelada als pobles de la comarca, una tradició que es viu tan a casa com a l'escola. Els centres educatius participen activament per transmetre aquest apunt de la cultura popular que és seguit per milers de persones.
This text will be replaced
INTERVÉ: ANNA PLUJÀ, TUTORA DE P4 DE L'ESCOLA GUILLEM DE MONTGRÍ
Des de fa dies, l'escola Guillem de Montgrí de Torroella treballa el carnaval des de diferents vessants. Una d'elles és la preparació de la disfressa que els nens i nenes lluiran a la rua infantil que es portarà a terme el Dijous Gras. La confecció de la disfressa, enguany de mag, és una activitat en la que hi participa tota la comunitat educativa, mentre que les famílies han elaborat les capes, les mestres preparat les armilles i els alumnes es dediquen a posar tots els ornaments que faran que la indumentària llueixi d'allò més.
 
Si bé l'activitat artística que desenvolupen els més petits preparant la seva disfressa els agrada molt, el moment més esperat serà quan el rei carnestoltes agafi les regnes de la ciutat i els mani col·locar-se-la i desfilar al ritme de la música. I és que si algú sempre està preparat per convertir-se en qualsevol personatge de ficció aquests són els nens i nenes. D'avui en una setmana veurem com els alumnes del Guillem de Montgrí es treuen les bates i en posar-se la capa, el barret i la bareta es transformen en uns mags de primera.