Torroella de Montgrí reordenarà l'entorn de l'Espai Ter per obrir el nucli al riu

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol obrir el nucli al riu i ordenar tot l'entorn que hi ha al voltant del Ter, amb especial ènfasis en l'Espai Ter. Es tracta d'un dels projectes urbanístics estrella d'aquesta legislatura i que donarà un nou impuls a l'equipament que té la millor sonoritat de la Costa Brava.

This text will be replaced

Intervé: Jordi Colomí, regidor d'urbanisme

Actualment l'Espai Ter es troba com aïllat enmig d'un espai sense urbanitzar. Els aparcaments que hi ha al voltant estan la majoria sense asfaltar i no té un vial propi per accedir-hi directament des de l'entrada del nucli. El carrer que es vol construir també  part del projecte de dos vials per acabar amb les cues que es produeixen a l'entrada de la vila sobretot en època estival. Un dels vials aniria a l'Espai Ter i l'altre cap a l'Estartit sense necessitat d'entrar al centre del nucli urbà.

A més de l'Espai Ter es vol fer un gran passeig verd al voltant del riu que permeti observar l'entorn de transició entre la ribera, la plana del Baix Ter i la zona urbana. El consistori ja té un principi d'acord amb els propietaris afectats.