L'Escola Portitxol de l'Estartit celebra 25 anys del seu edifici

Són les cares del Segle XXI d'una escola històrica que ha evolucionat en paral·lel a l'evolució de la societat estardidenca. D'un centre educatiu petit i de poble a un col·legi multicultural. L'edifici de l'Escola Portitxol de l'Estartit celebra 25 anys amb els pros i contres de l'actual model escolar de Catalunya. Un pas endavant per un centre educatiu d'abans de la Guerra Civil però amb la necessitat d'adaptar-se constantment als canvis ràpids de la societat catalana d'aquestes darreres dues dècades.

This text will be replaced

Intervé: Olga Salazar, directora de l'Escola Portitxol

El colofó final d'aquest 25è aniversari serà una exposició que repassarà la història de l'escola i que serà interactiva i amb la participació de l'alumnat.  Al llarg de tot aquest curs s'ha treballat  l'efemèride amb un munt d'activitats que es resumeixen en aquest 25 humà que es va fer al pati de l'escola.

Un centre multicultural

L'Escola Portitxol és d'una sola línia amb alguns cursos desdoblats i unes 200 persones.  És avui un centre multicultural amb catalans i catalanes d'una 20ena d'origens diferents. Prop d'un 70% de l'alumnat és nascut o té els pares o mares de fora. Un element que s'intenta treballar en positiu amb projectes educatius que fan de la diferència un valor més que no pas un problema.

L'alumnat del centre ha treballat l'efemèride a la revista de l'escola, els Jocs FLorals o la Mostra d'Art Local, entre d'altres. Ara s'estan buscant fotografies, objectes, anècdotes i records de la seva història i també es crearà un nou logo, en un concurs públic obert a tothom.