Torroella no contempla celebrar més correbous malgrat el que digui el Parlament

Sorpresa majúscula a Torroella de Montgrí pel serial dels correbous, que contra tot pronòstic encara no ha arribat a la seva fi. La Comissió d'Economia del Parlament ha refusat treure Torroella de l'annex de l'annex de municipis on s'hi celebren correbous, malgrat que sí que ho ha fet en el cas d'Olot i Roses, que van presentar una esmena conjunta a la llei de mesures del pressupost amb el municipi  baixempordanèsper quedar-ne fora.
This text will be replaced
Intervé: Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí
 
La raó esgrimida per la comissió és que veuen una manca de consens polític de Junts pel Sí en aquest punt, ja que Esquerra i alguns independents haurien votat a favor que Torroella quedés fora de l'annex i el PDeCAT no. La conclusió és que la qüestió s'ha aparcat i s'haurà d'esperar fins el ple de pressupostos del Parlament. L'alcalde de Torroella de Montgrí ha reaccionat amb estupefacció davant d'aquesta realitat alegant que no entén com l'acord de ple del passat mes de juny que declara el municipi lliure de correbous no ha estat suficient per enretirar-lo de l'annex. Malgrat tot, no dubta que el Parlament els acabarà donant la raó.
 
L'alcalde de Torroella de Montgrí ha afirmat que cap casuística els desviarà de fer complir l'acord de ple. De fet, la contundència amb què Esquerra Republicana va defensar la prohibició dels correbous va ser detonant de la moció de censura contra Jordi Cordón el pasat mes de juliol, que va portar Esquerra-Junts a l'alcaldia amb un govern conjunt amb UPM i l'EST.